دیاستاز

معنی کلمه دیاستاز در لغت نامه دهخدا

دیاستاز. ( فرانسوی ، اِ ) آمیلاز. آنزیمی ( ماده ای آلی که توسط یاخته های گیاهی و حیوانی ساخته میشود ) که در حیوانات و گیاهان یافت میشود و نشاسته و گلیکوژن را با عمل ئیدرولیز به قند ساده ( مالتوز ) تبدیل میکند. دکترین را نیز به مالتوز مبدل میسازد. در گوارش و تخمیر اهمیت دارد. در گیاهان عالی ، در بزاق و در مایع لوزالمعده وجود دارد. ( دائرة المعارف فارسی ). و نیز رجوع به جانورشناسی ج 1 ص 83، 141 و گیاه شناسی گل گلاب ص 46 شود.

معنی کلمه دیاستاز در فرهنگ عمید

آنزیمی که نشاسته را به مالتوز تبدیل می کند.

معنی کلمه دیاستاز در فرهنگ فارسی

آنزیمی که در حیوانات و گیاهان یافت میشود .

معنی کلمه دیاستاز در دانشنامه آزاد فارسی

دیاسْتاز (diastasis)
در زیست شناسی، جداشدن انتهای استخوان در حال رشد از تنۀ استخوان. این حالت شبیه شکستگی ولی بسیار جدی تر از آن است، زیرا آسیب دیدگی غضروف رشد، هنگام جداشدن، ممکن است منجر به اختلال رشد استخوان در آینده شود.

جملاتی از کاربرد کلمه دیاستاز

تشخیص عسل طبیعی توسط UHF صورت می گیرد. این مقیاس مختصری است که نماد چند فاکتور اندازه گیری شده بصورت همزمان است. میزان پرولین، HMF، دیاستاز و قندهای عسل با نسبت مشخصی تعیین کننده مقدار UHFاست. مثلا UHF+1 پایینترین نمره را از لحاظ ویژگیهای آزمایشگاهی و UHF+10 بالاترین نمره را اخذ نموده است. ذکر این نکته مهم است که پایینترین نمره ی اخذ شذه در این اندیکس شاید از بسیاری از عسلهای موجود در بازار هم بهتر باشد. این اندیکس برای طبقه بندی عسلهای طبیعی است و به عسلهای دست ساز و صنعتی و ... توجهی ندارد.
عسل‌های دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئین‌ها، پیک مان‌ها، مواد معطر و خوشبوکننده و هم چنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیم‌ها (مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و همچنین حاوی ویتامین‌ها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره می‌باشند.
شیمیدان فرانسوی، آنسلم پین اولین کسی بود که در سال ۱۸۳۳ آنزیم، دیاستاز را کشف کرد. چند دهه بعد، هنگام مطالعه تخمیر قند به الکل توسط مخمر، لویی پاستور نتیجه گرفت که این تخمیر توسط نیروی حیاتی موجود در سلول‌های مخمر به نام تخمیر[b] ایجاد شده‌است، که تصور می‌شد فقط در موجودات زنده وجود دارد. وی نوشت: «تخمیر الکلی عملی است که با زندگی و سازماندهی سلول‌های مخمر ارتباط دارد، نه با مرگ یا قرارگیری سلول‌های مخمر.»
بنابراین عسل را نمی‌توان از روش‌های معمول و متداول به درستی کیفیت‌سنجی کرد. بهترین راه و در واقع تنها راه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، آزمایش عسل در آزمایشگاه است. در آزمایش عسل فاکتورهایی مثل ساکارز، پرولین، دیاستاز و HMF عسل بررسی می‌شوند. با بررسی این فاکتورها و مقایسه آن‌ها با مقادیر استاندارد عسل طبیعی، می‌توان خوب یا بد بودن عسل را تشخیص داد.
تغییرات واژَنی که با افزایش سن و زایمان رخ می‌دهند، عبارتند از: اضافه شدن مخاط، گرد شدن قسمت پسی واژَن با کوتاه شدنِ فاصله‌یِ انتهایِ دیستالِ مجرایِ مقعد تا دهانهٔ واژَن، دیاستاز یا اختلال در ماهیچه بالابرنده مقعد ناشی از ترمیم ضعیف برش میان‌دوراه و لکه‌هایی که ممکن است از ناحیه دهانهٔ واژَن بیرون بزنند. سایر تغییرات واژَن مرتبط با افزایش سن و زایمان عبارتند از بی‌اختیاری استرسی ادرار، فتق راست‌روده و فتق مثانه. تغییرات فیزیکی ناشی از بارداری، زایمان و یائسگی اغلب به بی‌اختیاری استرسی ادرار کمک می‌کند.