معنی کلمه داوود بن کثیر رقی در دانشنامه اسلامی
داوود بن کثیر رقّی، از راویان کثیر الحدیث امامیه قرن دوم قمری و یاران امام صادق، امام کاظم و امام رضا علیهم السلام. وی روایات بسیاری در موضوعات گوناگون کلامی، فقهی، تفسیری و اخلاقی نقل کرده است. امام صادق ـ علیه السلام ـ جایگاه او را در میان اصحاب خود به جایگاه مقداد در میان اصحاب پیامبر صلی الله علیه وآله تشبیه کرده است.راویان بسیاری از داوود بن کثیر نقل روایت نموده اند که در میان آنان نام برخی از اصحاب اجماع نیز دیده می شود. کتاب الاهلیجة به او منسوب است.
کنیه
نجاشی کنیه اش را ابوسلیمان و نام پدرش را کثیر مکنا به ابوخالد ذکر کرده است. هر چند بنا بر برخی روایات و منابع، ابوخالد یا ابوخلده کنیۀ جد داوود بوده است. از اینرو شیخ شوشتری، عنوان داوود بن ابی خالد در روایت کشّی را نسبت به جد و ابوکلده و ابوخالد را تصحیف ابوخالده دانسته است.
اقامت
داوود اهل رقّه در نزدیکی فرات بود. و بنا بر گزارش ابن حزم دست کم مدتی در همین شهر مقیم بوده و شهرتش به رقّی به همین سبب است. وی ظاهراً مدتی در کوفه مقیم بوده و از این رو به کوفی نیز ملقب شده است. روایات فراوانش از امام صادق علیه السلام را نیز احتمالا در مدت اقامت آن حضرت در عراق از او شنیده است. روایت ملاقات داوود بن زربی با امام صادق علیه السلام، که داوود رقی نیز حضور داشته، گواه این امر است.
یاران ائمه
...
[ویکی شیعه] داوود بن کثیر رقّی، راوی امامی قرن دوم قمری. او از امام صادق، امام کاظم و امام رضا (ع) روایت کرده است. بیشتر روایات وی در موضوعات کلامی، فقهی، تفسیری و اخلاقی است. امام صادق جایگاه او را در میان اصحاب خود به جایگاه مقداد در میان اصحاب پیامبر (ص) تشبیه کرده است. درباره وثاقت یا عدم وثاقت او بین رجالیان شیعه اختلاف است.
راویان بسیاری از داوود بن کثیر نقل روایت نموده اند که در میان آنان نام برخی از اصحاب اجماع نیز دیده می شود. کتاب الاهلیجة به او منسوب است.
نجاشی کنیه اش را ابوسلیمان و نام پدرش را کثیر مکنا به ابوخالد ذکر کرده است. هر چند بنا بر برخی روایات و منابع، ابوخالد یا ابوخلده کنیۀ جد داوود بوده است. از این رو محمدتقی شوشتری، عنوان داوود بن ابی خالد در روایت کشّی را نسبت به جد و ابوکلده و ابوخالد را تصحیف ابوخالده دانسته است.