خافیه

معنی کلمه خافیه در لغت نامه دهخدا

( خافیة ) خافیة. [ ی َ ] ( ع ص ، اِ ) رجوع به خافیه شود.
خافیه. [ ی َ ] ( ع ص ، اِ ) نهان. پنهان. پوشیده. پوشیدگی. ج ، خوافی. ( منتهی الارب ): لایخفی منکم خافیة. ( قرآن 18/69 ). || پری. ( مهذب الاسماء ) ( منتهی الارب ). سموا بذلک لاستتارهم عن الابصار، منه : ارض خافیه ؛ زمینی که در آن پریان باشد. || مضرت دیو و پری. آسیب جن. || پرخرد از بال مرغ. ( مهذب الاسماء ). پرپسین بال مرغ.

معنی کلمه خافیه در فرهنگ فارسی

نهان پنهان

معنی کلمه خافیه در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی خَافِیَةٌ: چیز پنهانی
ریشه کلمه:
خفی (۳۴ بار)

جملاتی از کاربرد کلمه خافیه

این کتاب در بیان قواعد علم تکسیر (به معنای در هم شکستن اجسام و ترکیب آنها با یکدیگر، نام دیگر جفر یا علم حروف) و جفر جامع و خابیه شمسی و خافیه قمری (نهان و پوشیده) و اسرار اعداد، وفق و کیفیت نقطه و حروف و شرح بینات حروف و خواص هر یک از اینها، با بهره‌گیری از برخی آیات قرآن و گفته‌های بزرگان این فنون و جدول‌هایی برای مطالب و آموزش تطبیقی آنهاست.
مقدمه در بیان رموز نقطه و حروف و سر تطبیقات آن با قواعد عددی. فصل اول در قاعده کتاب جفر جامع و ضابط تقسیم آن. فصل دویم در طریق کتاب خافیه شمسی. فصل سیم در شرح خافیه قمری. فصل چهارم در کیفیت استخراج اسماء. فصل پنجم در شرح و فواید لوحی که مشهور بخاتم سلیمان است. فصل ششم در قواعد دعوت اسماءالله. فصل هفتم در ذکر قواعد دعوت فاتحة الکتاب. فصل هشتم در قواعد الواح تکسیری وعددی. فصل نهم در قسمت حروف بر منازل قمر. فصل دهم در کیفیت اعداد و اقلام طلسمات. فصل یازدهم در ذکر دعوت وزراء اربعه. فصل دوازدهم دراختیارات اعمال. خاتمه در فواید متفرقه.
وی شیعه فضلیه مذهب و خافیه مسلک است که بیشترین آوازه‌اش به دلیل شروح و حواشی ارزشمند وی بر آثار پیشینیان مذهبی خود است. میر سید شریف بر این باور بود که در تصویری که فردگرایان مطلق از شیعه و سنی ساخته اند، ویژگی اصلی یکپارچگی اسلامی را تغییر داده‌اند، و از اینرو میر سید شریف در مقام تجدید حیات آن برآمد و دین خدا را فقط اسلام و اسلام را فقط در رسالت محمد و امامت دوازدهگانه و خلافت اهل فضل تعریف می نمود.