تاوگی. [ وَ / وِ ] ( ص نسبی ) مرکب از «تاوه » ( تابه ) + «ی » ( علامت نسبت ) و ابدال های غیرملفوظ به گاف فارسی. منسوب به تاوه ، آنچه که در تاوه پزند مانند نان و جز آن. - نان تاوگی ؛ نانی که در تاوه پزند امروز در گناباد خراسان مستعمل است : رنج یاوگی نابرده نان تاوگی ناخورده. ( راحةالصدور راوندی ). || نان روغنی که شبهای برات به نیت خیرات مردگان پزند. رجوع به «تابه » و «تاوه » در همین لغت نامه شود.
معنی کلمه تاوگی در فرهنگ فارسی
منسوب به تاوه آنچه که در تاوه پزند مانند نان و جز آن .
جملاتی از کاربرد کلمه تاوگی
نان در شکلها و اندازههای مختلف از آرد گندم، جو یا ذرت (جواری) طبخ میشود و انواع مختلفی دارد که بر اساس آداب اقوام مختلف متفاوت است و هریک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ میشود. انواع نان در افغانستان عبارتند از: نان خاصه، نان چپاتی، نان رُت، نان روغنی، نان لواشه، نان اُزبکی، نان تاوگی، نان پرکی و غیره. نان معمولاً بر دیوارهٔ تنور گِلی طبخ میشود.
سنتهای مختلف در هنر آشپزی افغانی بخشی جداییناپذیر از رسم ریشهدار مهماننوازی مردم افغانستان را تشکیل میدهند. غذا ابزاری است برای نشاندادن خصلتهای معنوی و شیوهٔ زندگی مردم و رسم آبروداری، همسایهداری و ازخودگذشتگی. همهٔ رویدادهای خوش زندگی، و همچنین تغییرات فصلها، همگی در بزمهای فامیلی جشن گرفته میشوند. ویژگیهای آشپزی هر منطقه بازتابکنندهٔ تنوع جغرافیایی و قومی افغانستان است و در مجموع با آشپزی آسیای مرکزی، ایران، و پاکستان اشتراکات فراوانی دارد. ترکیب گروههای غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزیها و پروتئینهای گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده میشود. نان در شکلها و اندازههای مختلف از آرد گندم، جو یا ذرت (جواری) طبخ میشود و انواع مختلفی دارد که بر اساس آداب اقوام مختلف متفاوت است و هریک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ میشود. انواع نان در افغانستان عبارتند از: نان خاصه، نان چپاتی، نان رُت، نان روغنی، نان لواشه، نان اُزبکی، نان تاوگی، نان پرکی و غیره. نان معمولاً بر دیوارهٔ تنور گِلی طبخ میشود.