تاریخچه چاه

معنی کلمه تاریخچه چاه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تاریخچه چاه (قرآن). از برخی آیات قرآن کریم بر می آید که استفاده از آب چاه، دارای سابقه تاریخی است .
استفاده از آب چاه، دارای سابقه تاریخی است:و جاءت سیارة فارسلوا واردهم فادلی دلوه قال یـبشری هـذا غلـم... «و کاروانی آمد پس آب آور خود را فرستادند و دلوش را انداخت گفت مژده این یک پسر است و او را چون کالایی پنهان داشتند و خدا به آنچه می کردند دانا بود.»
← یوسف در چاه
فکاین من قریة اهلکنـها و هی ظالمة فهی خاویة علی عروشها و بئر معطـلة... «و چه بسیار شهرها را که ستمکار بودند هلاکشان کردیم و (اینک) آن (شهرها) سقفهایش فرو ریخته است و (چه بسیار) چاههای متروک و کوشکهای افراشته را.»
← دیدگاه تفسیر المیزان
و لما ورد ماء مدین وجد علیه امة من الناس یسقون... «و چون به آب مدین رسید گروهی از مردم را بر آن یافت که (دامهای خود را) آب می دادند و پشت سرشان دو زن را یافت که (گوسفندان خود را) دور می کردند (موسی) گفت منظورتان (از این کار) چیست گفتند (ما به گوسفندان خود) آب نمی دهیم تا شبانان (همگی گوسفندانشان را) برگردانند و پدر ما پیری سالخورده است.»
چاه در عصر اصحاب رس
...

جملاتی از کاربرد کلمه تاریخچه چاه

در مسیحیت، تاریخچه چاه‌ها و چشمه‌های مقدس به مکتب پاگانیستم برمی گردد که بعدها مسیحیان نیز تقدس آنها را قبول داشتند. در فرهنگ عامه چاه‌ها، سرآبها، چشمه‌ها و منابع آبی نسبتاً کوچک در مجموع چاه مقدس نامیده می‌شوند.