معنی کلمه باب النساء در دانشنامه اسلامی
۱. ↑ سمهودی، وفاءالوفاء باخبارالمصطفی، ج۱، ص۶۸۶-۶۹۸.
منبع
تونه ای، مجتبی، فرهنگنامه حج، ص۱۶۷.تونه ای، مجتبی، فرهنگنامه حج، ص۴۹۰. رده های این صفحه : اماکن | تاریخ اسلام | جغرافیای اسلامی | درب های مسجد النبی | مدینه
[ویکی حج] باب النساء: از درهای اصلی و بزرگ مسجدالنبی در انتهای سمت شمالی دیوار شرقی مسجد است. از این باب با نام های دیگری چون باب ابوبکر و باب ریطه یاد شده است. این باب در زمان حکومت عمر بن خطاب، در گسترش مسجدالنبی ساخته شد و برای ورود و خروج زنان اختصاص یافت. تاریخ نویسان گزارشاتی از اوصاف باب ذکر کرده اند. در دوران سعودی، در گسترش مسجدالنبی پس از ویران سازی دیوار شرقی مسجد، مکان این در تغییر یافت و در دیوار جدید، مقابل باب النساء سابق، دری با همین نام کار گذاشته شد.
باب النساء از درهای اصلی مسجدالنبی در انتهای سمت شمالی دیوار شرقی مسجد است.این در از سوی شمال به خانه ها و حجره های پیامبر و نیز خانه اسماء دختر ابوبکرگشوده می شد که همگی در دوران ولید بن عبدالملک (حک: 86-96ق.) برای گسترش مسجد ویران شدند.
این باب به دلیل قرار گرفتن در برابر خانه ابوبکر، باب ابوبکر نیز خوانده شده است. نیز از آن جا که این خانه بعدها به رَیطه دختر سفاح، نخستین خلیفه عباسی (حک: 132-136ق.) تعلق یافت، این باب به باب ریطه هم مشهور شد.