الوسی

معنی کلمه الوسی در لغت نامه دهخدا

الوسی. [اَ ] ( ص نسبی ) منسوب به الوس. رجوع به الوس و اللباب فی تهذیب الانساب شود.
الوسی. [ اَ ] ( اِخ ) مؤید. شاعر عرب متوفی بسال 557 هَ. ق. رجوع به مؤید و معجم البلدان ذیل الوس شود.
الوسی. [ اُ ] ( اِخ ) محمدبن حصن بن خالدبن سعیدبن قیس بغدادی الوسی طرطوسی مکنی به ابوعبداﷲ. از نصربن علی جهضمی و دیگران روایت کند و ابوالقاسم بن ابی عقب دمشقی و دیگران از وی روایت دارند. رجوع به اللباب فی تهذیب الانساب ج 1 و معجم البلدان ذیل الوس شود.

معنی کلمه الوسی در فرهنگ فارسی

محمد بن حصن بن خالد بن سعید بن قیس بغدادی الوسی طرطوسی مکنی به ابو عبدالله .

معنی کلمه الوسی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آلوسی. آلوسی، خانواده ای بغدادی که از میانه های سدۀ ۱۳ق/۱۹م دانشمندانی بزرگ در فقه و تفسیر و ادب از آن برخاسته اند.
نیای بزرگ این خاندان در سدۀ ۷ق/۱۳م به هنگام حملۀ هولاکوخان به بغداد، از این شهر گریخت و به آلوس (ﻫ م) رفت. اخلاف وی تا سدۀ ۱۱ق/۱۷م در آلوس ماندند و پس از آن به بغداد بازگشتند.
[ویکی فقه] آلوسی (ابهام زدایی). آلوسی ممکن است در معانی ذیل به کار رفته و یا اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • خاندان آلوسی، خانواده ای بغدادی از میانه های سدۀ ۱۳ق/۱۹م، دارای دانشمندانی بزرگ در فقه و تفسیر و ادب • ابوالبرکات نعمان خیرالدین آلوسی، معروف به آلوسی و ابن آلوسی، واعظ، فقیه، متکلم، مدرس و قاضی حنفی مذهب• ثابت الدین محمد آلوسی، ثابت الدین محمد (۱۲۷۵-۱۳۲۹ق/۱۸۵۸-۱۹۱۱م)، فرزند نعمان خیرالدین، فقیه، قاضی و محدث• جمال الدین محمود شکری آلوسی، محمود شکری، جمال الدین ابوالمعانی، فرزند عبداللـه بهاءالدین معروف به آلوسی زاده، مورخ، ادیب و لغوی شافعی مذهب• سیدمحمود شهاب الدین افندی آلوسی، ابوالثَّناء سیدمحمود شهاب الدین افندی، فرزند صلاح الدین ملقب به شهاب آلوسی فقیه، مفسر، ادیب و مفتی بغداد• عبدالباقی سعدالدین آلوسی، عبدالباقی سعدالدین (۱۲۵۰-۱۲۹۸ق/۱۸۳۴-۱۸۸۱م)، فرزند ابوالثناء شهاب الدین، فقیه، مفتی، ادیب و اصولی حنفی مذهب
...

جملاتی از کاربرد کلمه الوسی

مجلهٔ محقق شکاک این ادعاها را به خاطر تحریف شدگی و آزمون‌ناپذیری مورد انتقاد قرار داد. منتقدین می‌گویند شواهد ارائه شده اغلب داستان است، زیرا اشخاص صرفاً تمایل دارند گزارش‌های مثبت را ارائه دهند و نتایج ذهنی خویش را بازگو کنند. این گزارش‌ها مشکوک و احتمالاً گزینشی هستند. برای نمونه، فیزیکدانی به نام علی الوسی انتقاد کرد که تأثیرگذاری افکار بر چیزی خارج از ذهن، نامحتمل و غیرقابل اندازه‌گیری می‌باشد.
جزایر خرم (زبان یونانی: μακάρων νῆσοι) جزایری نیمه‌افسانه‌ای در اقیانوس اطلس بود که قهرمان‌های اساطیر یونانی از آن‌ها به عنوان بهشت بدون زمستان یاد می‌کنند. در اساطیر یونانی این جزیره‌ها مختص کسانی است که سه بار دچار تناسخ شده‌اند و هر سه بار به پاکی قضاوت شده و اجازه یافته‌اند به الوسیون راه یابند. مفهوم برازیل در اسطوره‌شناسی سلتی نیز در مفهوم جزایر خرم یونانی تنیده شده‌است.