الحاس

معنی کلمه الحاس در لغت نامه دهخدا

الحاس. [ اِ ] ( ع مص ) گیاه نخستین رویانیدن زمین. یا چریدن ستور گیاه زمین را. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ): الحاس ارض ؛ یعنی رویانیدن آن نخستین گیاه را، و گفته اند: چریدن ستور گیاه آن را، عبارت «اساس » اینست : الحست الارض ؛ انبتت ماتلحسه الدواب. ( اقرب الموارد ). || کم چرانیدن ستور را. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( از اقرب الموارد ).

جملاتی از کاربرد کلمه الحاس

انتخابات در ژوئیه ۲۰۱۲ برگزار شد و یک کنگره ملی تشکیل شد که یک ماه بعد قدرت را در دست گرفت. این کنگره در نوامبر ۲۰۱۲ منحل شد و علی زیدان به عنوان نخست وزیر سوگند خورد. با بالاگرفتن منازعات در کشور، زیدان در مارس ۲۰۱۴ از سوی کنگره ملی برکنار شد. در ۴ اوت ۲۰۱۴، شورای نمایندگان جایگزین کنگره ملی شد ولی در ۲۵ اوت ۲۰۱۴، برخی از اعضای کنگره ملی سابق به‌طور یکجانبه جمع شدند و گفتند عمر الحاسی را به عنوان نخست وزیر برگزیده‌اند و در عمل کشور دارای دو دولت رقیب شد: یکی از سوی شورای نمایندگان در طبرق و دیگری از سوی مدعیان کنگره ملی در طرابلس.
این اثر که از دو بخش تشکیل شده‌است، شامل موضوعات منطقه آناتولی شرقی در زمان سلیم سوم، زندگی علی (خلیفه)، عقاید و تاریخ علویان، ترجمه بخش‌هایی از نهج‌البلاغه به زبان زازا، آخرالزمانی است. حدود صد سال پس از این اثر، اثر دیگری به زبان زازا به نام مولیت (مولید نبی) توسط روحانی، نویسنده و شاعر عثمانی-زازا، احمد الحاسی (۱۸۶۷–۱۹۵۱) در سال‌های ۱۸۹۲–۱۸۹۲ نوشته شد.