ارتباط با همسایگان

معنی کلمه ارتباط با همسایگان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ارتباط با همسایگان، یکی از عوامل مؤثر در فرایند یادگیری های اجتماعی و تاثیرپذیری اخلاقی و رفتاری کودکان، نوجوانان و بزرگسالان می باشد.
پیچیدگی روزافزون مناسبات اجتماعی، تنوع ارتباطات بین فردی و گستره شبکه های اطلاع رسانی درون خانوادگی و برون خانوادگی، ضرورت بازنگری به اهمیت و روش های مؤثر برقراری و استمرار رابطه مفید، مؤثر و متقابل خانواده ها با همسایه ها را مضاعف می سازد.بدون تردید یکی از عوامل مؤثر در فرایند یادگیری های اجتماعی و تاثیرپذیری اخلاقی و رفتاری کودکان، نوجوانان و بزرگسالان؛ «همسایه ها» می باشند.«همسایه ها» می توانند به طور مستقیم و غیر مستقیم با ارائه الگوهای رفتاری خاص، نقش قابل ملاحظه ای در شکل گیری باورها، کنش ها و واکنش ها و منش های همدیگر داشته باشند.همسایه ها قادرند تاثیر بسزایی در گفتارها و فرهنگ زبان و کلام، نگرش ها و بازخوردها، توقعات و انتظارها، انگیزه ها و تلاش ها و پدید آیی رفتارهای متنوع یکدیگر داشته باشند.همسایه ها با شکل دادن به بافت فرهنگی ـ اجتماعی مجتمع ها، کوچه ها و محلّه ها می توانند در جهت بخشیدن و تبلور بسیاری از اندیشه ها و رفتارهای همدیگر فوق العاده مؤثر واقع شوند و در آسیب پذیری ها و یا مصونیت های اجتماعی ـ فرهنگی و آرامش روانی هم ساختمانی ها و هم محلّی ها بسیار تاثیرگذار باشند.همسایه ها در فقر یا غنای فرهنگی محلّه نقش غیر قابل انکاری دارند و در تامین آرامش خیال، بهداشت روان و یا احساس ناامنی و دغدغه های خاطر همدیگر می توانند اثرگذار باشند.همسایه ها می توانند سایه بان پر محبّت، چتر حمایتگر، سنگر امنیت و آرامشگر و پشتوانه استوار همدیگر باشند.همسایه ها می توانند آماده ترین مددکار، مهیاترین دادرس، محرم ترین مشاور و دلسوزترین حامی و یار برای خانواده ها باشند.خانواده ها و همسایه ها می توانند از پرشکوه ترین رابطه ها برخوردار باشند؛ رابطه ای مملو از رفاقت و مهربانی، صمیمیت و یکرنگی، تعهّد و مسؤولیت پذیری، حمایت و پشتیبانی، همدلی و همراهی، همفکری و همگامی، گذشت و صبوری، ایثار و پایداری، همزبانی و رازداری و صلابت و استواری.همسایه ها می توانند در کنار نزدیکان و خویشان و یا در فراق ایشان، برای خانواده ها همچون پدری متعهّد و دلسوز، مادری مهربان و صبور، برادری حامی و فداکار، خواهری همدل و صمیمی و خویشاوندی بصیر و خیرخواه باشند.
شرایط برقراری ارتباط
برقراری چنین رابطه مؤثر و مفیدی، منوط به مراعات توصیه های زیر می باشد:
← داشتن معرفت و محبت
روابط مطلوب و تعالی بخش خانواده ها با همسایه ها زمانی با زیبایی و شکوه جلوه گر می شود که روابط میان ایشان به دور از رفتارهای زیر باشد:۱. رفتارهای غیر اجتماعی.۲. ارزش های غیراخلاقی و آسیب های روان شناختی.۳. تجسس در امور زندگی یکدیگر.۴. دخالت های ناروا در مسائل خانوادگی.۵. چشم و هم چشمی و رقابت های ناروا.۶. مزاحمت های مستقیم و غیر مستقیم، آشکار و پنهان.۷. همسایه آزاری.
مصادیق همسایه آزاری
...

جملاتی از کاربرد کلمه ارتباط با همسایگان

در ۶ می ۲۰۱۳ آماندا بری موفق به ارتباط با همسایگان و فرار همراه با دختر ۶ ساله خود می‌شود. پس از این، نایت و دهزوس نیز توسط پلیس نجات پیدا می‌کنند. به گفته پلیس هنگامی که کاسترو در آن روز خانه را ترک می‌کند، بری متوجه می‌شود که در قفل نشده اما بخش بیرونی در که برای مقابله با طوفان ساخته شده بود، بسته بوده‌است. بری تصور می‌کرده کاسترو در حال امتحان آن‌ها است. طبق اعلام پلیس، کاسترو پیش از این زنان را در خانه تنها گذاشته و در صورتی که آن‌ها برای خروج اقدام می‌کردند، آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار می‌داده‌است. او برای شکستن در تلاش می‌کند و زمانی که همسایگان را از طریق پنجره می‌بیند شروع به فریاد زدن می‌کند. انجل کردرو، همسایه کاسترو به این فریادها واکنش نشان می‌دهد اما قادر به برقراری ارتباط با بری نمی‌شود زیرا او زبان انگلیسی اندکی بلد بود. یکی دیگر از همسایه چارلز رمزی نیز به کوردرو کمک می‌کند. آن‌ها با لگد یک حفره در بخش بیرونی در ایجاد می‌کنند و بری از این حفره همراه با دخترش خارج می‌شود. آن‌ها به خانه یکی از همسایگان اسپانیایی زبان می‌روند و از آنجا با پلیس تماس می‌گیرد.