اجابت استغاثه

معنی کلمه اجابت استغاثه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اجابت استغاثه (قرآن). در بسیاری از آیاتی که در آنها از استغاثه سخن به میان آمده، به اجابت آن از سوی خداوند نیز تصریح شده است.اجابت استغاثه شرایطی دارد؛ از این رو استغاثه امت هایی که پیامبران خویش را تکذیب کرده اند ـ به جز قوم یونس ـ هنگام ظاهر شدن عذاب الهی سودی به آنان نبخشیده است.
انسان ها به درگاه خدا استغاثه می کنند و خداوند آنها را در دنیا اجابت می کند: •• «قُلْ مَن یُنَجِّیکُم مِّن ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَخُفْیَةً لَّئِنْ أَنجَانَا مِنْ هَذِهِ لَنَکُونَنَّ مِنَ الشَّاکِرِینَ؛ بگو: «چه کسی شما را از تاریکی های خشکی و دریا رهایی می بخشد؟ در حالی که او را با حالت تضرع (و آشکارا) و در پنهانی می خوانید؛ (و می گویید:) اگر از این (خطرات و ظلمت ها) ما را رهایی می بخشد، از شکرگزاران خواهیم بود».
← تفسیر آیه
۱. ↑ انعام/سوره۶، آیه۶۳.
فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «اجابت استغاثه».
...

جملاتی از کاربرد کلمه اجابت استغاثه

بلكه مقصود ما اين است كه نبايد پول را در گنجينه حبس كرد و از جريانش در مجراى معاملات و اصلاح گوشه اى از شوون زندگى و رفع حوايج ضرورى جامعه ازقبيل سير كردن گرسنگان و سيراب ساختن تشنگان و پوشاندن بره نگان و سود بردن كاسبان و كارگران و زياد شدن خود آن سرمايه ، و معالجه بيماران و آزاد ساختن اسيرانو نجات دادن بدهكاران و رفع پريشانى بيچارگان و اجابت استغاثه مضطران و دفاع ازحوزه و حريم كشور، و اصلاح مفاسد اجتماعى دريغ ورزيد.