ابن مرزوق. [ اِ ن ُ م َ ] ( اِخ ) رجوع به ابوعبداﷲبن مرزوق شود. ابن مرزوق. [ اِ ن ُ م َ] ( اِخ ) ابوعمرو عثمان قرشی مصری صوفی. فقیه حنبلی.در موطن خود بتدریس و وعظ و افتا اشتغال می ورزید. وفات وی به سال 564 هَ.ق. و قبر او زیارتگاه است.
معنی کلمه ابن مرزوق در فرهنگ فارسی
فقیه حبلی
معنی کلمه ابن مرزوق در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] اِبْن ِ مَرْزوق ، نام مشترک افراد خاندانی مالکی مذهب از مغرب می باشد. اصل ایشان از جنوب افریقیه بود که به تلمسان مهاجرت کردند و در آن جا سکنی گزیدند، بیش از ۱۰ نفر از افراد این خانواده جزو بزرگان علم و ادب و فقه و سیاست بودند و بی گمان ۲ تن از آنان : محمد خطیب و محمد حفید تأثیر بسزایی در فرهنگ مغرب اسلامی برجا نهاده اند. زندگی مرزوق مرزوق که مرازقه بدو منسوبند، در اواخر قرن ۵ق در تلمسان اقامت داشت و مردی صالح و دیندار بود. معروفان این خاندان معروف ترین افراد این خاندان بدین شرح بوده اند: ← ابن مرزوق حفید ... [ویکی فقه] ابن مرزوق (ابهام زدایی). ابن مرزوق ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • ابن مرزوق (اعلام)، اِبْن ِ مَرْزوق ، نام مشترک افراد خاندانی مالکی مذهب از مغرب • ابن مرزوق حفید الحفید احمد بن محمد، احمد بن محمد، معروف به حفید الحفید، خطیب اهل تلمسان، یکی از شخصیت های ابن مرزوق• ابن مرزوق محمد پنجم ابوعبدالله محمد بن احمد، محمد پنجم ، ابوعبدالله محمد بن احمد بن محمد، معروف به ابن مرزوق حفید، فقیه و ادیب اهل تلمسان ، یکی از شخصیت های ابن مرزوق• ابن مرزوق محمد هفتم ابوعبدالله محمد بن محمد کفیف، محمد هفتم ، ابوعبدالله محمد بن محمد، معروف به ابن مرزوق کفیف ، محدث و فقیه ، یکی از شخصیت های ابن مرزوق• ابن مرزوق محمد هشتم محمد بن حفصه، محمد هشتم ، محمد بن حفصه، یکی از شخصیت های ابن مرزوق ... [ویکی فقه] ابن مرزوق (اعلام). اِبْن ِ مَرْزوق ، نام مشترک افراد خاندانی مالکی مذهب از مغرب می باشد. اصل ایشان از جنوب افریقیه بود که به تلمسان مهاجرت کردند و در آن جا سکنی گزیدند، بیش از ۱۰ نفر از افراد این خانواده جزو بزرگان علم و ادب و فقه و سیاست بودند و بی گمان ۲ تن از آنان : محمد خطیب و محمد حفید تأثیر بسزایی در فرهنگ مغرب اسلامی برجا نهاده اند. زندگی مرزوق مرزوق که مرازقه بدو منسوبند، در اواخر قرن ۵ق در تلمسان اقامت داشت و مردی صالح و دیندار بود. ابن خلدون ، یحیی ، بعیة الرواد فی ذکر الملوک من بنی عبدالواد، ج۱، ص۱۱۴، به کوشش عبدالحمید حاجیات ، الجزائر، ۱۴۰۰ق /۱۹۸۰م. معروف ترین افراد این خاندان بدین شرح بوده اند: ← ابن مرزوق حفید ...
جملاتی از کاربرد کلمه ابن مرزوق
سفرنامهٔ ابن بطوطه که عنوان تُحْفَةَ النُّظّارْ في غَرائِبَ الأمْصارْ و عَجائِبَ الأسْفارْ را بر خود دارد و بیشتر با نام مختصر رحله شناخته میشود، به خواست و ابتکار ابوعنان فارس نوشته شدهاست. او محمد بن محمد بن جزی الکلبی را برای به نگارش درآوردن ماجرای سفرهای ابن بطوطه برگزید. در نتیجه، ابن بطوطه خود کتابش را ننوشتهاست و ماجراهایی که از زبان او نقل میشد، توسط ابن جزی به نگارش درآمدهاست. شیوهٔ کار چنین بود که ابن جزی ابتدا داستانها را به همان شکلی که ابن بطوطه تعریف میکرد، مینوشت و سپس به تصحیح آن میپرداخت. به گفتهٔ ابن مرزوق، علاوه بر تحریر کتاب، کار تلخیص و تهذیب و تنمیق آن هم به عهدهٔ ابن جزی بوده است. او همچنین در مواردی جملاتی از خودش را به کتاب افزوده است که آغاز و پایان آن با عبارتهایی چون «قال ابن جزی» و «ولنعد الی کلام الشیخ ابی عبدالله» قابل تشخیص است. نگارش اولیهٔ داستانها در ۳ ذیحجهٔ ۷۵۶، در مدت کمتر از سه ماه، به پایان رسید و ابن جزی آن را در صفر ۷۵۷ تصحیح، و کتاب را آماده کرد.