قوم حضرت نوح

معنی کلمه قوم حضرت نوح در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت نوح (علیه السلام) اولین پیغمبر اولوالعزم است که خدای عزوجل او را با کتاب و شریعت فرستاده است، بنابراین کتاب او اولین کتاب آسمانی است. آن جناب ۹۵۰ سال مشغول دعوت قوم خود بوده؛ ولی قوم او جز به استهزاء و نسبت جنون به او دادن عکس العملی از خود نشان ندادند تا آن که در آخر از پروردگار خود یاری طلبید. نوح پس از امر الهی و با تأیید و تسدید خداوند، مشغول ساخت کشتی شد و پس از اتمام، امر خدای تعالی مبنی بر نزول عذاب و طوفان سهمگین صادر شد و به جز افرادی که مقدر شده بود، همگی هلاک شدند.
نام حضرت نوح (علیه السلام) (به مدت نبوت او که ۹۵۰ سال بوده، در آیه ۱۴ سوره عنکبوت تصریح شده است.) ۴۳ بار در قرآن آمده و یک سوره به نام او اختصاص داده شده است.
دین و نسب
او نخستین پیامبر اولوالعزم است که دارای شریعت و کتاب مستقل بود و سلسله نسب او با هشت یا ده واسطه به حضرت آدم (علیه السلام) می رسد.
ولادت و مرکز بعثت
حضرت نوح ۱۶۴۲ سال بعد از هبوط آدم (علیه السلام) از بهشت به زمین، چشم به جهان گشود. ۹۵۰ سال پیامبری کرد و مرکز بعثت و دعوت او در شامات و فلسطین و عراق بوده است.
وجه تسمیه نوح
...

جملاتی از کاربرد کلمه قوم حضرت نوح

قرآن كريم جريان قوم حضرت نوح و صالح و موسى و ديگر انبيا را مطرح مى كند و مى فرمايد: اگر اين ها هلاك شدند به خاطر گناهانشان بود و اين هلاكت و نابودى اقوام گذشته براى نسل بعدى درس عبرت خواهد بود چه اين كه مى فرمايد: سران كفر و ستمرا اگر از بين برديم چون گناه فراوان كردند فاهلكناهم بذنوبهم (487) يااين كه به پيامبر مى فرمايد: به اقوام خود بگو: اگر تو را تكذيب كنند خداوند آن ها راعذاب و نابود مى كند، چون خداوند كسانى را ازقبل بر اثر ستم و ظلم و تكذيب نابود كرده است و شما يك دهم آنان به حساب نمى آييدو كذب الذين من قبلهم و ما بلغوا معشار ما آتيناهم فكذبوا رسلى فكيف كاننكير(488)