قمش

معنی کلمه قمش در لغت نامه دهخدا

قمش. [ ق َ ]( ع ص ) ردی و هیچکاره از هر چیز. ( اقرب الموارد ). ج ،قُماش. ( اقرب الموارد ). || ( مص ) فراهم آوردن چیزی از هر جای. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ).
قمش. [ق ُ م ِ ] ( اِخ ) ده کوچک تازه آبادی است از دهستان ماهیدشت بالا بخش مرکزی شهرستان کرمانشاهان ، واقع در 39هزارگزی جنوب خاوری کرمانشاه و یک هزارگزی سخر. سکنه آن 40 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

معنی کلمه قمش در فرهنگ فارسی

ده کوچک تازه آبادی است از دهستان ماهیدشت بالابخش مرکزی شهرستان کرمانشاهان واقع در ۳۹ هزار گزی جنوب خاوری کرمانشاه و یک هزار گزی سخر .

جملاتی از کاربرد کلمه قمش

آن همدانش ، آن تهرانش و آن قمش ، هم آن جاهاى ديگرش ، اين سرماى كشنده هيچ فكرىكرديد براى اين بيچاره ها؟ به من اطلاع داده اند كه در همدان بيش از دو هزار نفر مرده اندامسال ، در سرماى چهل و سه درجه و دو درجه ، شما هيچ فكرى براى اينها كرده ايد؟ اىمملكت مترقى ! اى آقايانى كه مملكتتان ترقى كرده ! ما مى خواهيم واقعا مترقى باشد، يكفكرى براى اين بيچاره ها بكنيد، هم گرسنگى بخورند هم توسرى ؟ هم پابرهنه راهبروند و هم شما شلاق تو سرشان بزنيد؟ خوب ما مى گوئيم نكنيد اينطور. اين ارتجاعاست كه ما مى گوئيم كه اين قدر فشار به مردم نياوريد؟ اين قدر كتك نزنيد؟ اين قدرفحش ندهيد؟ اينها ارتجاع است ؟ شما كه عمال استبداد هستيد و داريد با زور و سرنيزه وقلدرى و هر جور دلتان مى خواهد با اين ملت بيچارهعمل مى كنيد، تمام قوانين را زير پاى خودتان گذاشته ايد، تمام احكام را به آنها بىاعتنايى مى كنيد، شما مترقى هستيد و ما كه مى گوييم به احكام اسلامعمل كنيد، به قانون اساسى عمل كنيد، ما مرتجعيم ؟!
تپه مقبره نوح نبی مربوط به پیش‌از تاریخ- دوره اشکانیان - دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دلفان، بخش کاکاوند، روستای قمش واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۷۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
رحیم قمیشی در سال ۱۳۴۳ از پدر و مادری شوشتری در شهرستان اهواز به دنیا آمد. رحیم، برادر کوچکتر مهدی قمشی است.
سایر مادیهای بزرگ شهر اصفهان عبارت‌اند از ناجوان، نایج، شایج، قمش، و عبدالله خان. به‌طور کلی از سرچشمه زاینده‌رود تا گاوخونی ۱۵۴ مادی و نهر از این رودخانه جدا می‌شود. گمان می‌رود کلمه مادی مربوط به زمان مادها باشد
از مهم‌ترین رودهای دلفان می‌توان به رودهای خاوه و گچنه که پس از عبور از شهر نورآباد، رودخانهٔ بادآور را به وجود می‌آورند و در نهایت به گیزه رود در غرب دلفان می‌ریزد؛ همچنین رودخانه‌های حسن گاویار (چم زکریا)، تیزآب و رود سرخگون زوُوَر و کنگاوری از دیگر رودهای دلفان هستند؛ از مهم‌ترین سراب‌های دلفان می‌توان به سراب قمش، عبدالحسینی، حسین‌آباد، مرادآباد، گلامبحری، نیاز، آب دوغ، دولیسکان، غسلگه، سربیشه، مورینه، دم قلمه و … اشاره کرد. ناگفته نماند که در دهستان کاکاوند غربی چشمهٔ آب گرمی به نام گرمابه (لکی: گه‌رماووا) وجود دارد که به دلیل وجود گوگرد و املاح معدنی در آن در درمان بیماری‌های پوستی و مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مهدی قمشی استاد دانشگاه چمران اهواز و مشاور سابق استاندار خوزستان در امور آب می‌گوید اگر فقط ۹ کیلومتر مخزن سد گتوند جابه‌جا می‌شد، هیچ یک از این مشکلات پیش نمی‌آمد و فقط حجم مخزن سد اندکی کاهش می‌یافت. وی بیان داشت که در ساخت سد گتوند ملاحظات زمین‌شناسی به درستی مورد توجه قرار نگرفته ‌است.
به گفته مهدی قمشی رئیس دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز «خروجی (آب) از سال ۱۳۹۴ بهبود داشته به این دلیل که در بهره‌برداری از سد کنترل صورت گرفته و این امر به گونه است که از لایه‌های پایین سد خروجی انجام نمی‌شود و انتقال آب به بیرون از طریق لایه‌های بالا صورت می‌گیرد و تنها در بعضی اوقات شوری را از سد خارج می‌کنند. اما در حقیقت اگر بخواهیم بدانیم که چقدر از شوری کارون در منطقه اهواز مربوط به سد گتوند است اعتقاد دارم که ۱۲ درصد از افزایش آن برابر با ۲۹۰ میکروموس متعلق به این سد است».