قلعه رستم. [ ق َ ع َ رُ ت َ ] ( اِخ ) این قلعه در شوشتر واقع است. ( جغرافیای غرب ایران ص 130 ). قلعه رستم. [ ق َ ع َ رُ ت َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حشمت آباد بخش دورود شهرستان بروجرد، واقع در 40هزارگزی جنوب خاوری دورود و 7هزارگزی جنوب راه آهن اهواز. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل و کوهستانی سردسیری است. سکنه آن 130 تن است. آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
معنی کلمه قلعه رستم در فرهنگ فارسی
دهی از دهستان حشمت آباد بخش دورود شهرستان بروجرد واقع در ۴٠ هزار گزی جنوب خاوری دورود و ۷ هزار گزی جنوب راه آهن اهواز . موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل کوهستانی سردسیری است .
جملاتی از کاربرد کلمه قلعه رستم
در شصت کیلومتری جنوب زابل کنار جاده زابل به زاهدان و در شش کیلومتری قلعه رستم است. تپههایی است که بیش از ۵۰ متر ارتفاع ندارد. وسعت آن دو کیلومتر و نیم متر مربع است و از مهمترین مراکز شهرنشینی و تمدنی آسیا در عصر مفرغ بوده است. قدمت این تمدن را به ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ سال ق. م تخمین میزنند.
ارتفاعات مهم این شهرستان کوه خواجه و قلعه رستم است که در باختر زابل جای دارد.
تپه قلعه رستم مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان خانمیرزا و روستای سیله واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۲۴۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
یکی از مهمترین آسیابهای بادی سیستان، آسیاب بادی مچی است که در نزدیکی تعدادی از مهمترین جاهای دیدنی سیستان، نظیر قلعه رستم و قلعه مچی قرار دارد. هرچند از قدمت آن اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ معماری آن بیگمان نشان از عمر بسیارش دارد.