قلعه دژ

معنی کلمه قلعه دژ در لغت نامه دهخدا

قلعه دژ. [ ق َ ع َ دِ ] ( اِخ ) ده مرکز دهستان رودخانه بخش میناب شهرستان بندرعباس ، واقع در 100هزارگزی شمال میناب و سر راه مالرو کلاشگرد به میناب. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن گرمسیری است. سکنه آن 600 تن است. آب آن از رودخانه و محصول آن خرما و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو و پاسگاه ژاندارمری دارد. مزارع قنبرآباد، محمدآباد، حاجی آبادجزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

معنی کلمه قلعه دژ در فرهنگ فارسی

ده مرکز دهستان رودخانه بخش میناب شهرستان بندرعباس واقع در ۱٠٠ هزار گزی میناب و سر راه مالرو گلاشکرد میناب موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن گرمسیری است .

جملاتی از کاربرد کلمه قلعه دژ

برخی از مورخان، از جمله هنری راولینسون عقیده دارند که هگمتانهٔ مذکور در نوشته‌های هرودوت، همدان کنونی نیست و محل پایتخت قدیم ماد را باید در تخت سلیمان و در نزدیکی دریاچهٔ ارومیه به‌طرف جنوب شرقی، جستجو کرد؛ ولی برخی از پژوهشگران، همچون ژاک دمورگان معتقدند که هگمتانهٔ هرودوت، همان محل همدان امروزی است و از برآمدگی‌های زمین و تپه‌ها، جاهای هفت قلعه دژ هگمتانه را می‌توان تشخیص داد.
بقایای قلعه دژ استخر مربوط به دوره صفویه - دوره قاجاریه است و در شهرستان بیرجند، بخش مرکزی، دهستان کاهشنگ، روستای استخر واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۶۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.