قبیله بنی ساله

معنی کلمه قبیله بنی ساله در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی ساله، از عشایر عرب شیعی مذهب خوزستان که در طینه هویزه سکونت دارند.
عشیره بنی ساله از شعب قبیله طی اند اما بعضی از آنان خود را از بنی تمیم می پندارند. جابر جلیل مانع آنان را قبیله ای قحطانی از عبد شمس بن عبد مناف برادران آل کثیر، قبیله معروف عرب، می داند و می گوید آنان همان بنوسالة بن عبدالرحمان ملقب به ابو سعید بن عبد شمس بن عبد مناف اند، ولی در کتب انساب چنین نسبی دیده نمی شود بلکه عبدالرحمان بن سَمُرة بن حبیب بن عبدشمس بن عبدمناف ذکر شده و نامی از ساله یافت نمی شود.
محل سکونت اولیه بنی ساله
محل سکونت اولیه بنی ساله پیش از آلبوکاسِب (حول بوکاسب)، خوزستان و در اطراف خرمشهر بود، ولی بعدها، هنگامی که مشعشعیان بر هویزه حکم می راندند، به این ناحیه مهاجرت کردند و آنان را در نبرد با دشمنان شان یاری دادند.
رابطه بنی ساله با بنی طُرُف
در ۱۲۶۴ که مولی فرج الله خان، حاکم هویزه، مصمم شد با کمک عشایر هم پیمان خود با بنی طُرُف وارد جنگ شود، بنی ساله هم در کنار عشایر سواری، مزرعه و شرفه به سود حاکم هویزه وارد جنگ شدند. در پی کشته شدن مولی فرج الله خان به دست بنی طرف، فرزندش، مولی عبدالله سوم، حکم ران سراسر خوزستان شد.وی به خون خواهی پدرش، بر اساس نقشه ای با هم دستی شیوخ بنی ساله، روزی که بزرگان بنی طرف در منزل شیخ بنی ساله جمع شده بودند، به غلامان خود دستور داد تا بر سر آنان بریزند و آنان را بکشند.با این نیرنگ، شانزده تن از شیوخ بنی طرف بر سر سفره شیخ بنی ساله به هلاکت رسیدند، اما این، سرآغاز دشمنی سخت بین دو قبیله بنی طرف و بنی ساله شمرده نمی شود بلکه این دشمنی به زمان سکونت اولیه بنی طرف در روستاهای اطراف خرمشهر (الهْمِیلی) و همسایگی آنان با بنی ساله باز می گردد که هجده تن از بنی ساله به سبب پیمانی که با ایرانیان بر ضد بنی طرف بسته بودند به دست این قبیله کشته شدند.
اتحاد دو طایفه
...

جملاتی از کاربرد کلمه قبیله بنی ساله

قبیله بنی ساله بزرگ‌ترین قبیله ساکن در استان خوزستان از نظر تعداد نفرات می‌باشد