فنون کشت
جملاتی از کاربرد کلمه فنون کشت
علیرضا قلیچخانی، فرزند حاج محمدتقی (از باستانی کاران نامور ایرانی و پهلوانان مشهور قدیم)، در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن دوران ابتدایی و متوسطه، به باشگاه تاج رفت و به آموزش و تمرین فنون کشتی پرداخت. او در دبیرستان مروی، ورزشهای والیبال و فوتبال را تجربه کرده بود، ولی کشتی، ورزش مورد علاقه پدرش، وی را بیشتر از ورزشهای دیگر جذب کرد.
میندیاشویلی همچنین با مدرک دکترای تربیت بدنی در آکادمیهای آموزشی و علمی روسیه فعالیت میکرد و نویسنده بیش از ۲۵ کتاب و اثر علمی مانند «دانشنامه فنون کشتی آزاد»، «سیستم آموزش کشتیگیران کلاس بینالمللی» «کشتی آزاد در قلمرو کراسنویارسک» بود که از آنها به عنوان کتب مرجع و کمک آموزشی استفاده میشود.
کمتر کشتیگیری در جهان وجود دارد که بتواند تمام فنون کشتی را به بهترین حالت ممکن اجرا کند اما خدر مهارت ویژهای در پیاده کردن فنون کشتی به بهترین نحو داشت و از این جهت در میان علاقمندان به کشتی شهرت دارد.
از فنون کشتی یکی بدلکاری است یعنی هر فن که حریف به کار ببرد او بدل کند و حریف را به زحمت بیندازد.
پس از مرگ ایهیاسو، موقعیت ویلیام آدامز (دریانورد) بهطور قابل توجهی تغییر کرد. این به این دلیل بود که هیدهتادا از دستیاران ایهیاسو فاصله گرفت و دستیاران دیگری را منصوب کرد. همچنین قابل ذکر است که او اولین بریتانیایی بود که وارد ژاپن شد و فنون کشتی سازی و ناوبری غربی را تدریس میکرد.
در دهۀ ۱۳۲۰ خورشیدی محمد آهنچی برای نخستین بار یک تشک کشتی در سالن ورزش دبیرستان کزازی پهن کرد و کشتی مدرن را در کرمانشاه بنیانگذاری کرد. آهنچی همچنین عبدالحسین فعلی معروف به حاج فَیلی را که از مربیان مطرح ایران بود و در دورهای هم مربیگری غلامرضا تختی را بر عهده داشت به کرمانشاه آورد تا بر روی تشک دبیرستان کزازی به آموزش فنون کشتی به جوانان کرمانشاه بپردازد.