معنی کلمه فراتر از روش در دانشنامه اسلامی
کتاب حاضر، حاصل سال ها پژوهش و تحقیق گسترده نویسنده درباره صاحب عروه است و بهانگیزه گشودن راه بر فهم درست رویدادها و رویدادآفرینان دوران مشروطه و هموار گشتن مسیر عبرت گیری و نکته آموزی از تاریخ معاصر فراهم آمده است .
کتاب از یک مقدمه ادبی، یک پیشگفتار و چهارده بخش تشکیل شده است. هریک از بخشهای کتاب مشتمل بر ریزعناوینی است.
مؤلف در بخشهایی از کتاب، از اطلاعات و مطالب شخصیتی به نام حاج سید عبدالعزیز طباطبایى که به تعبیر وی «محقق و کتاب شناس بزرگ معاصر و حفید صاحب عروه» بوده، استفاده نموده است؛ به عنوان مثال در پاورقی، ص207 با عنوان یادداشتهای حاج آقا عزیز طباطبایی، مطلبی را ذکر می کند. او خود متذکر میشود که: «در این دفتر، گذشته از منابع مکتوب که نام و مشخصات کاملشان در «کتابنامه» پایان کتاب آمده است، با انبوه اسناد تاریخى منتشرنشده اى روبه رو مى شوید که در تدوین مباحث کتاب، از آنها بهره وافر گرفته ایم. گفتنى است که، بخشى درخور ملاحظه از این اسناد، در طول دهه 1360ش، به لطف مرحوم حاج سید عبدالعزیز طباطبایى، در اختیار راقم سطور قرار گرفت و بخش دیگر، به لطف و عنایت جناب آقاى على اکبر اشعرى...».
زندگی نامه سید محمدکاظم با ذکر شجره نامه و نسب او آغاز شده است. وی که از تبار امام دوم شیعیان حضرت امام مجتبى(ع) بوده است، بنا به اصحّ اقوال در سال 1253ق، در یکى از دهات یزد موسوم به کسنویه (که اینک جزء شهر شده است) در خانواده اى کشاورز چشم به جهان گشوده است. در بخش اول کتاب همچنین تحصیلات سید در ایران و عراق مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم کتاب، به بررسی اطلاعات و به تعبیر کتاب، «دانش کلان» سید اختصاص یافته است. صاحب نظران، چه معاصر و چه پس از وی، عموماَ جایگاه عالی علمی و اجتماعی او را با اوصاف و القابی بلند ستوده اند.