[ویکی فقه] حجازی، فخرالدین، خطیب مذهبی، نویسنده و نماینده مجلس شورای اسلامی می باشد. وی در ۱۳۰۸ش در سبزوار متولد شد. پدر پدرش، حاج شیخ محمد حجازی، از روحانیان سبزوار بود. تحصیلات فخرالدین حجازی ضمن کار، تحصیل کرد و دیپلم گرفت و در ۱۳۲۸ش در وزارت فرهنگ استخدام شد. فعالیت های اجتماعی و فرهنگی ...
جملاتی از کاربرد کلمه فخرالدین حجازی
سید علی خامنهای، در اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ اردیبهشت ۱۳۵۹ توانست با کسب ۶۵٫۸۰ درصد از مجموع ۲٬۱۳۴٬۴۳۴ رای بعد از فخرالدین حجازی، حسن حبیبی، مهدی بازرگان، علی اکبر معین فر، در حوزهٔ انتخابیهٔ تهران پنجم شد و به اولین دورهٔ مجلس شورای ملی پس از انقلاب راه یافت. نمایندگی مجلس او پس از به ریاست جمهوری رسیدنش در سال ۱۳۶۰ به پایان رسید.
خامنهای پس از نامزدی برای انتخابات نخستین دورهٔ مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۳۵۸ ه. ش، از سوی ائتلاف بزرگ شامل جامعهٔ روحانیت مبارز تهران، حزب جمهوری اسلامی و چندین سازمان و گروه اسلامی دیگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی حمایت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۹ بعد از فخرالدین حجازی، حسن حبیبی، مهدی بازرگان، علی اکبر معین فر، در حوزهٔ انتخابیهٔ تهران پنجم شد و به اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی راه یافت.
این اثر تا کنون دو بار به فارسی ترجمه شدهاست. یک بار با عنوان «شگفتی های نهج البلاغه» به قلم فخرالدین حجازی، و بار دیگر بنام «بخشی از زیبایی های نهج البلاغه» توسط محمد رضا انصاری.
مجمع روحانیون مبارز در سال ۱۳۶۶ و در آستانه انتخابات مجلس سوم از انشعاب روحانیون چپگرا به رهبری مهدی کروبی و محمد موسوی خوئینیها از جامعه روحانیت مبارز تشکیل شد. انشعاب از جامعه روحانیت با تأیید کتبی روحالله خمینی صورت گرفت و این تشکل پیروزی گستردهای در انتخابات مجلس سوم داشت. درخواست حذف محمود دعایی و فخرالدین حجازی از فهرست انتخاباتی جامعه روحانیت مبارز از سوی روحانیون راستگرا برای انتخابات مجلس سوم یکی از عواملی بود که زمینهساز انشعاب روحانیون چپگرا طرفدار دولت میر حسین موسوی در جامعه روحانیت مبارز شد.