فاعبدوه

معنی کلمه فاعبدوه در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
عبد (۲۷۵ بار)ف (۲۹۹۹ بار)ه (۳۵۷۶ بار)

جملاتی از کاربرد کلمه فاعبدوه

((ان الله ربى و ربكم فاعبدوه هذا صراط مستقيم .))(168)
2 عيسى را فرزند خدا دانستن ، تحريف در دين و مايه ى كفر است . (اللّه ربّى و ربّكم فاعبدوه )
1 عبادت ، سزاوار كسى است كه پروردگار ماست . (ربّى و ربّكم فاعبدوه للّه )
2- اوّل خداشناسى ، سپس خداپرستى . (ان ربكم اللّه الذى ... فاعبدوه )
در پايان سوره هود نيز به هر دو مبدا استدلال شده است : (والله غيب السموات والارضواليه يرجع الامر كله فاعبدوه و توكل عليه و ما ربكبغافل عما تعملون ) (941) جمله (لله غيب السموات ...) ناظر به مبدا فاعلى و جمله(واليه يرجع ...) ناظر به مبدا غايى است و پيام اين كريمه آن است كه اگر آغاز و انجامهمه موجودات به دست خداست . پس او را بايد عبادت عبادت كرد. در اين آيه دستورتوكل نيز آمده است ؛ انسانى كه مى فهمد خود براى انجام كارها عاجز است و به ناچاربراى تامين نياز خود بايد وكيل بگيرد، بايد كسى راوكيل بگيرد كه بهتر از هر كس مى تواند وكالت او را ايفا كند.
آرى (اين چنين است (الله ) پروردگار شما، او را بايد پرستش كنيد نه غير او)(ذلكم الله ربكم فاعبدوه ).
ذلكم الله ربكم لا إ له إ لا هو خلق كل شى ء فاعبدوه و هو علىكل شى ء وكيل (102)
در برخى از آيات قرآن كريم افزون برجامعيت كمالات و ربوبيت ،خالقيت خداوند نيز حد وسط برهان بر ضرورت عبادت وتوكل و حصر آن در خداى سبحان قرار گرفته است : ذلكم الله ربكم لا اله الا هوخالق كل شى ء فاعبدوه و هو على كل شى ء وكيل (861)؛ انسانه بايد رب و خالقخود را عبادت و بر او توكل كند و خداوند تنها رب و خالق انسان است ؛ پس او تنها معبود وتنها تكيه گاه انسان است .

آخـريـن سخن عيسى بعد از معرفى خويش با صفاتى كه گفته شد اين است كه بر مساله تـوحيد مخصوصا در زمينه عبادت تاكيد كرده ، مى گويد: (خداوند پروردگار من و شمااسـت .او را پـرستش كنيد اين است راه راست ) (و ان الله ربى و ربكم فاعبدوه هذا صراط مستقيم ).

ذلكم الله ربكم لااله الاهو خالق كل شى ء فاعبدوه و هو علىكل شى ء وكيل