عیدا
معنی کلمه عیدا در فرهنگ فارسی
معنی کلمه عیدا در دانشنامه اسلامی
عود (۳۹ بار)
«عید» در لغت از مادّه «عود» به معنای بازگشت است، و لذا به روزهایی که مشکلاتی از قوم و جمعیتی بر طرف می شود و بازگشت به پیروزی ها و راحتی های نخستین می کند، «عید» گفته می شود، و در اعیاد اسلامی به مناسبت این که در پرتو اطاعت یک ماه مبارک رمضان و یا انجام فریضه بزرگ حج، صفا و پاکی فطری نخستین به روح و جان باز می گردد، و آلودگی ها که بر خلاف فطرت است، از میان می رود، «عید» گفته شده است.
و از آنجا که روز نزول «مائده» روز بازگشت به پیروزی، پاکی و ایمان به خدا بوده است حضرت مسیح(علیه السلام) آن را «عید» نامیده.
. عید را از آن عید گویند که هر سال عود میکند و تکرار میشود. و گفتهاند هر حالتی است که پی در پی به انسان رجوع میکند ابن اعرابی گفته علت این تسمیه آن است که در هر سال با فرح جدید عود میکند اصل آن عود است بر وزن حبر واو به یاء قلب شده راجع به آیه فوق رجوع شود به «مید». لفظ عید فقط یکبار در قرآن مجید آمده است.
جملاتی از کاربرد کلمه عیدا
این برنامه نیز با حضور «محمد مسلمی»، «حمید گلی» و «علی فروتن» اجرا شد، و از خردادماه ۱۳۹۰ در جمعه شبها ساعت ۲۱:۰۰ پخش میشد؛ این برنامه هم در سال ۱۳۹۱ به کار خود پایان داد؛ ولی برای نوروز ۱۳۹۲ دوباره فیتیلهایها به تلویزیون آمدند و با برنامه «فیتیله، عیدا تعطیله» شروع به کار کردند. اینبار این برنامه به جای ساعت ۲۱، ساعت ۱۴:۰۰ پخش میشد، و محمود شهریاری مجری این برنامه بود. در اواسط سال ۱۳۹۲ مهرداد نظام آبادی مجریگری این برنامه را برعهده گرفت و تا ۱۵ آبان ۱۳۹۴ برنامهٔ "فیتیله"، بهطور رسمی ادامه داشت.