علی پاشا. [ ع َ ] ( اِخ ) وی از امرای متهور سپاه ایلدرم بایزید در جنگ با امیرتیمور گورکانی بود. ( از حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 508 ). علی پاشا. [ ع َ ] ( اِخ ) ابن افراسیاب پاشا. وی پس از پدرش ، از طرف سلطان عثمانی والی بصره گردید. و در اواخر عمر به هند کوچ کرده و در آنجا درگذشت. وی در زبانهای فارسی و عربی و ترکی دست داشت و اشعاری از او نقل کنند. ( از الذریعه آقابزرگ طهرانی ج 9 ص 751 بنقل از تذکره نصرآبادی ج 3 ص 67 ).
معنی کلمه علی پاشا در فرهنگ فارسی
ابن حسین پاشا بای ( بیگ ) تونس ( ف. ۱۹٠۲ م . ). اوراست : مناهج التعریف باصول التکلیف در فقه حنفی . ابن افراسیاب پاشا وی پس از پدرش از طرف سلطان عثمانی والی بصره گردید و در اواخر عمر بهند کوچ کرده در آنجا درگذشت وی در زبانهای فارسی و عربی و ترکی دست داشت و اشعاری از او نقل کنند
معنی کلمه علی پاشا در فرهنگ اسم ها
اسم: علی پاشا (پسر) (ترکی، عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: a.-pāšā) (فارسی: عليپاشا) (انگلیسی: ali-pasha) معنی: ترکیب دو اسم علی و پاشا ( بلندقدر و بزرگ )، از نام های مرکب، علی و پاشا
معنی کلمه علی پاشا در دانشنامه آزاد فارسی
علی پاشا (۱۷۴۱ـ۱۸۲۲) سیاستمدار ترک، معروف به اَرسلان («شیر»). آلبانیایی تبار بود و در ۱۷۸۸ حاکم منطقۀ یوآنینا شد. در جنگ اتریش و روسیه به ترک ها کمک کرد. در جنگ های ناپلئون، نخست از فرانسوی ها و سپس از بریتانیایی ها حمایت کرد. زندگی آمیخته با گستاخی خونسردانه، خیانت به عمد، و جسارت زیاد او منجر شد سلطان محمود دوم فرمان قتل او را دهد. بایرون، شاعر انگلیسی، به دربار او رفت وآمد داشت.
جملاتی از کاربرد کلمه علی پاشا
شکست لشکرکشی علی پاشا کیخیا علیه الاحساء ثابت کرد که والیان عراق برای از بین بردن اولین دولت سعودی ناتوان بودند یا حداقل آن را به گونه ای تضعیف کردند که نتواند از نجد فراتر رود. . این موضوع باعث شد که امپراتوری عثمانی در استانبول متقاعد شود که فرماندار عثمانی عراق به هیچ وجه شایسته رهبری جنبش تهاجمی عثمانی علیه سعودیها نیست. این امر به نوبه خود باعث شد تا مقامات عثمانی از کشورهای عثمانی غیر از عراق کمک بگیرند و وظیفه حذف اولین دولت سعودی را به آنها بسپارند.
در ۱۲ فوریهٔ ۱۹۴۹ حسن البنا در دفتر جماعت جوانان مسلمان در قاهره منتظر رسیدن زکی علی پاشا به نمایندگی از دولت جهت مذاکره بود، ولی او نیامد. هنگامی که حسن البنا بههمراه عبدالکریم منصور، شوهرخواهرش، از دفتر بیرون آمده و منتظر تاکسی بودند، توسط دو مرد و با شلیک گلوله کشته شدند.
در سال ۱۵۶۴ علی پاشا عزل شد و سوکولو محمد پاشا وزیر اعظم شد. دو سال بعد سلیمان درگذشت و سلیم به پادشاهی رسید.
بلتسونی در ۱۸۱۲ انگلستان را برای اجرای نمایش به مقصد اسپانیا، پرتغال، و سیسیل ترک کردو در ۱۸۱۵ به مالت رفت. او در آنجا محمد علی پاشا را ملاقات کرد که در آن هنگام مشغول بررسی برای اجرای طرحی دربارهٔ سامانه آبیاری کشتزارها بود. بلتسونی میخواست به او یکی از اختراعات خود را که ماشینی برای کشیدن آب نیل و رساندن آن به کشتزارها بود، نشان دهد. با آنکه ماشین او به خوبی کار میکرد، نتوانست امتیاز پروژه را برای خود کند و بیآنکه پولی داشته باشد ناچار شد تا به کاردار سفارت انگلستان در قاهره مراجعه کند.
ادعای اینکه نخستین زبانی که بشر بدان سخن گفت ترکی بود، در کتاب «فرضیه زبان آذری و کسروی» تکرار شدهاست (ص ۹) البته این ادعا را به علی پاشا صالح حقوقدان نسبت دادهاست.
در مارس ۱۸۰۷، امپراتوری بریتانیا با پنج هزار سرباز انگلیسی به اسکندریه (مصر عثمانی) لشکرکشی کرد و آن را در ماه اوت اشغال کرد. اگرچه خدیو محمد علی پاشا مقاومت زیادی کرد ولی کمبود تجهیزات آنها را مجبور به عقبنشینی کرد. در سال ۱۸۰۹ دولت عثمانی معاهده داردانل را با انگلیس منعقد کرد.
بنای دومی که به محل دفن زینب منسوب است، مسجدی در میدان سیده زینب شهر قاهره است. از پیشینه بنای این آرامگاه خبری در دست نیست. قدیمیترین گزارش مربوط به دوران حکومت علی پاشا بر مصر است که توسط او ساختمانی بزرگ بر آن بنا کرد. بر این بنا نیز گنبدی ساخته شده است و از مشهورترین زیارتگاههای قاهره است.
سرگذشت قانون کتابی از علی پاشا صالح است که در سال ۱۳۴۸ منتشر و برندهٔ جایزه کتاب سال سلطنتی شد.
نخستین «دولت سعودی» که در سال ۱۷۴۴ در منطقه اطراف ریاض تأسیس شد، به سرعت گسترش یافت و بهطور خلاصه بیشتر قلمرو امروز عربستان سعودی را کنترل کرد، اما توسط محمد علی پاشا، جانشین عثمانی مصر، در سال ۱۸۱۸ نابود شد. در سال ۱۸۲۴، «دولت سعودی» دوم بسیار کوچکتر، که عمدتاً در نجد واقع شدهاست، در سال ۱۸۲۴ تأسیس شد، اما تا سال ۱۸۹۱ حاکمان آل سعود آن به کویت به تبعید رانده شدند.