علی مبارک

ابن سلیمان ابن ابراهیم روجی مصری وی در سال ۱۲۳۹ قمری در قریه برنبال جدید از شهرستان دقهلیه مصر متولد شد و تحصیلات خود را در مدرسه ابی زعبل و مدرسه مهندسخانه در بولاق بپایان رسانید سپس به پاریس رفت و پس از بدست آوردن گواهینامه مدرسه متز بمصر بازگشت و وارد خدمت ارتش شد و تا درجه امیر الای ( کلنل سرهنگ ) ترقی کرد.
علی مبارک در کتاب «الخطط التوفيقية» به این روستا اشاره می‌کند که این روستا یکی از روستاهای منوفیه در بخش سبک است و دارای ۳ مسجد است که یکی از آنها دارای مناره و تعدادی زیارتگاه مقدس است. و نیز دارای سه باغ و ۱۶ چرخ آبی و جمعاً ۱۷۴۰ جریب زمین است و جمعیت آن ۳۵۰۰ نفر است که همگی مسلمان هستند و به زراعت پنبه مشهورند.

معنی کلمه علی مبارک در لغت نامه دهخدا

علی مبارک. [ ع َ م ُ رَ ] ( اِخ ) ابن سلیمان بن ابراهیم روجی مصری.وی در سال 1239 هَ. ق. در قریه برنبال جدید از شهرستان دقهلیه مصر متولد شد و تحصیلات خود را در مدرسه أبی زعبل و مدرسه مهندسخانه در بولاق به پایان رسانید. سپس به پاریس رفت و پس از به دست آوردن گواهینامه مدرسه «متز» به مصر بازگشت و وارد خدمت ارتش شد و تا درجه امیرألای ( کلنل ، سرهنگ ) ترقی کرد. و به ترتیب این وظایف را به عهده گرفت : عضو کمیسیون امتحان مهندسان روستاها و معلمان مدارس. ناظر و ناظم مدارس دولتی. مدیر خط راه آهن. مدیر دیوان مدارس. مدیر اداره اشغال عامه. ناظر اوقاف عامه. وی با هیئت مصری در جنگ عثمانی و روسیه نیز شرکت داشت و کارهای عام المنفعه بسیاری از قبیل تأسیس مدارس و کتابخانه مصر و مدرسه دارالعلوم انجام داده است. و نیز در راه آبیاری و امور وابسته بدان چون ساختن سدها و ترعه هاو جز اینها کوششهای بسیار و بسزائی کرد. و سرانجام بسال 1311 هَ. ق. در قاهره درگذشت. او راست : 1- تذکرةالمهندسین و تبصرةالراغبین. 2- حقائق الاخبار فی أوصاف البحار. 3- الخطط التوفیقیة الجدیدة لمصر القاهرة و مدنها و بلادها القدیمة و الشهیرة. 4- طریق الهجاء و التمرین علی القراءة و الکتابة. 5- المیزان فی الاقیسة و المکاییل و الاوزان. ( از معجم المؤلفین ).