علی جعفر. [ ع َ ج َ ف َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان شهرکی ، بخش شیب آب شهرستان زابل.واقع در 18 هزارگزی شمال خاوری سکوهه و 11 هزارگزی خاور راه شوسه زاهدان به زابل. ناحیه ای است جلگه و دارای آب و هوای گرم و معتدل ، و 647 تن سکنه. آب آن از رودخانه هیرمند تأمین می شود و محصول آن غلات و لبنیات است. اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ). علی جعفر. [ ع َ ج َ ف َ ] ( اِخ ) ( امیر... ). وی از امرای دربار سلطان ابوسعیدبن اولجایتو بود. و پس از استیلای امیر شیخ حسن ایلکانی بر آذربایجان ، امیر علی جعفر با جمعی دیگر از امرای ابوسعید، با امیر شیخ حسن از در دشمنی درآمده به همراهی هم از آذربایجان و عراق گریخته به خراسان آمدند و با امیر شیخ علی قوشچی حکمران خراسان متحد شدند، و طغاتیمورخان را که از نبیره زادگان یکی از برادران چنگیز بود به ایلخانی برگزیدند و با لشکری عظیم متوجه آذربایجان شدند و در ماه شعبان 737 هَ. ق. به سلطانیه رسیدند و آن ولایت را تصرف کردند. ولی در جنگی که بین آنها و قوای امیر شیخ حسن درگرفت ، شکست خوردند و منهزم گشتند. ( از حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 226 ) ( تاریخ مفصل ایران ، مغول چ عباس اقبال ص 354 و 359 ).
معنی کلمه علی جعفر در فرهنگ فارسی
وی از امرای دربار سلطان ابو سعید بن اولجایتو بود و پس از استیلای امیر شیخ حسن ایلکانی بر آذربایجان امیر علی جعفر با جمعی دیگر از امرای ابو سعید با امیر شیخ حسن از در دشمنی در آمده بهمراهی هم از آذربایجان و عراق گریخته بخراسان آمدند و با امیر شیخ علی قوشچی حکمران خراسان متحد شدند و طغا تیمور خان را که از نبیره زادگان یکی از برادران چنگیز بود بایلخانی برگزیدند و با لشکری عظیم متوجه آذربایجان شدند و در ماه شعبان ۷۳۷ قمری بطلطانیه رسیدند و آن ولایت را تصرف کردند ولی در جنگی که بین آنها و قوای امیر شیخ حسن درگرفت شکست خوردند و منهزم گشتند
جملاتی از کاربرد کلمه علی جعفر
او علاوه بر نوازندگی، از سال ۱۳۸۷ به آهنگسازی نیز پرداخت. وی در فروردین ۱۳۹۵ آلبوم موسیقی «سونامی عشق» را با صدای خودش منتشر کرد، ایمان جعفری پویان در این آلبوم در نقش خواننده و با نام هنری «ایمی جی» ظاهر شد. برادر کوچکتر او، علی جعفری پویان از نوازندگان مطرح ساز ویلن است. ایمان جعفری پویان به دلیل محدودیتهای ایجاد شده برای او در ایران، در سال ۱۳۹۷ به ترکیه مهاجرت کرد.
سومین دورهٔ مراسم سالنوای موسیقی ایران، ۴ آذر ۱۳۹۶، با مدیریت هنری علی جعفری پویان و حضور هنرمندان موسیقی ایران، در تالار خلیج فارس بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران برگزار شد.
در هفتمین سالنوای موسیقی ایران، آیینِ نکوداشتِ ۹ هنرمند موسیقی برگزار شد. این هنرمندان توسط «شورای تخصصی» متشکل از حسین علیزاده، ابراهیم لطفی، وارطان ساهاکیان، مینا افتاده، بهرام دهقانیار، کیاوش صاحبنسق، علیرضا میرعلینقی، به همراه علی جعفری پویان و محمدمهدی گورنگی انتخاب شده بودند. این بخش اختصاص داشت به نکوداشتِ هنرمندان.
ابراهیم و امیرحسین طهرانی پور (تنبور)، عبدالرضا رهنما (تنبور)، میثم مروستی (ویولن و آلتو) و علی جعفری پویان (ویولن)، آتنا اشتیاقی (ویولنسل)، حسین رضایینیا (دف)، امیر فرهنگ اسکندری و آزاد میرزاپور (عود)، زکریا یوسفی (سازهای کوبه ای) و علیرضا دریایی و امیرحسین اسکندریان (کمانچه) نوازندگان این آلبوم هستند.
نخستین دورهٔ سالنوای موسیقی ایران، ۸ خرداد ۱۳۹۴ در تالار خلیج فارس بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران (فرهنگسرای نیاوران) تهران برگزار شد. این برنامه به نکوداشت ابراهیم لطفی، موسیقیدان، نوازنده و مدرس ویلن اختصاص داشت. در این مراسم که با زادروز این هنرمند موسیقی مصادف بود، از سوی شاگردانش جشن تولدی برای وی برگزار شد و تندیس «سالنوا» و لوح تقدیر به همراه جوایز دیگر در حضور احمد پژمان، بردیا کیارس، علی جعفری پویان، ارسلان کامکار و سید عباس سجادی به ابراهیم لطفی اهدا شد.
رد انگشتان من نام یک آلبوم موسیقی بی کلام است. بیشتر قطعات این آلبوم مربوط به موسیقی فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی بوده و توسط ۲۷ آهنگساز معاصر ایرانی ساخته شده است. علی جعفری پویان تک نواز ویلن تمامی این آثار است. به استثنای ۴ قطعه این آلبوم مابقی قطعات، آثار موسیقی متن است که از هشت سال پیش تا کنون ساخته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری عصر ایران، نام محمد علی جعفری به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفر از قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شدهاست، دیده میشود. نامهای ایرانی دیگر در این فهرست عبارتند از: آیتالله خامنهای (رهبر ایران)، رستم قاسمی وزیر پیشین نفت، حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات و محسن فخریزاده استاد فیزیک هستهای دانشگاه امام حسین.
خانه های علی جعفر علیا، روستایی از توابع بخش جزینک شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
سالنَوای موسیقیِ ایران، مراسمی است که از سال ۱۳۹۴ با هدف نکوداشت و قدردانی از استادان موسیقی ایران برگزار میگردد. سالنوای موسیقی ایران، با ابتکار و طراحی علی جعفری پویان (نوازنده و مدرس ویلن)، مدیریت اجراییِ محمدمهدی گورنگی (آهنگساز و مدرس موسیقی) و با مشارکت و یاری موسیقیدانان ایرانی، هر سال برگزار میشود.