علی بیگ
معنی کلمه علی بیگ در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه علی بیگ
علی بیگ ذوالقدر (۱۵۲۲–۱۵۱۵) - یکی از حکام ذوالقدریان
از جاذبه های تاریخی و مذهبی می توان به کوه خمارخالا زیارتگاه مفر و باغ حضرت عباس را اشاره کرد که این باغ برای مصرف مردم روستا هبه شده است که نزدیک به صد سال پیش توسط مرحوم آقای یوسف علی بیگ راضی جهانی فرزند مرحوم سلطان علی بیگ راضی جهانی که کد خدای قدیم روستا و معلم مکتب خانه بوده است انجام شده.
در وزن ۶۱ کیلوگرم داریوش حضرتقلی زاده در دور اول با نتیجه ۹ بر ۶ مقابل این سانگ چویی از کره جنوبی به پیروزی دست یافت. وی در دور دوم با نتیجه ۱۴ بر ۱۱ علی بیگ علی بیگوف (کشتی گیر روسی الاصل) قهرمان آسیا از بحرین را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۶ بر ۵ از سد اکبر کوربانوف از قزاقستان گذشت و به دیدار فینال راه یافت. حضرتقلی زاده در این با نتیجه ۱۰ بر صفر مغلوب ری هیگوچی دارنده مدال نقره المپیک از ژاپن شد و به مدال نقره رسید.
آبانبار کهنه از آثار تاریخی مربوط به دوره قاجار تا دوره پهلوی است که در اردکان، بلوار آیت ا خامنهای، خیابان میرداماد، کوچه برج علی بیگ واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۱۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خُلم یا تاشقرغان نام یک شهر و یکی از بخشها (ولسوالیها) ی استان بلخ افغانستان است. این شهر از دیرینگی بسیار زیادی برخوردار است. خلم در زمانههای بسیار کهن به همین نام مسمی بوده است که پسانها در زمان حکومت یونان باختری با بنای جدید بر این شهر بهنام یورکتیدیا یاد شد پس از آن در قرن ۱۷ میلادی در زمان میر قلیچ علی بیگ نام ترکی به خود گرفت و به تاشقُرغان شهرت یافت. بیشتر مردم خلم را تاجیکها تشکیل میدهند، همچنین اقلیت قابل توجهی از پشتونها و سپس ازبکها در خلم زندگی میکنند.
او در یادداشتهای خود از کم و کیف حضور رابرت شرلی و نقد علی بیگ، سفرای شاه عباس در لندن و دربار انگلیس، مطالبی را به نگارش درآورده است.
پس از شکست چالدران (۱۵۱۴میلادی-۸۹۳ش) اسماعیل تلاش خود را برای یافتن متحدان مسیحی گسترش داد. فرستاده او، علی بیگ، در ۱۳ مه ۱۵۱۵ به رودس، مقر شوالیه هاسپیتالر رسید. هاسپیتالر قبلاً همراه پدربزرگ مادری اسماعیل، اوزون حسن، علیه عثمانیها جنگیده بود و اسماعیل او را یک متحد قدیمی میدانست.
در سال ۱۰۲۷ هجری قمری خلیل پاشا در رأس سیصد هزار نفر به آذربایجان هجوم برد. قرچغای خان که توان مقابله با او را نداشت به تبریز عقب نشست و به فرمان شاه، تبریز را ویران کرده و بهطرف اردبیل عقبنشینی کرد. خلیل پاشا تبریز را گرفت و بهسوی اردبیل پیش راند. قرچخای خان دستور مبارزه با دشمن نداشت و در این زمان خلیل پاشا ۳۵۰۰۰ سپاهی ترک و ۱۵۰۰۰ سپاهی تاتار را مأمور حملهٔ شبانه به اردوی ایران کرد. در این هنگام یکی از سربازان عثمانی بهنام علی بیگ که اصالتاً ایرانی بود، این خبر را به ایرانیان رساند. قرچغای خان با سی هزار نفر به مقابلهٔ عثمانیان رفت و در یک حملهٔ غافلگیرانه قوای آنان را در هم شکست و حدود هشتاد تن از سرداران ترک و تاتار را به اسارت گرفت.
ساری خان بیگلو - بید علی بیگ لو - قوجابیگلو- طایفه زرگر
سر سیسیانوف را به تهران میفرستند ولی یادآوری میرزا عیسی به همه میفهماند که سپاه روس همچنان در مرزهاست. نظر علی بیگ میگوید به جای ۲۰۰ اسب ترکمن فقط ۱۰۰ تا به ما رسیده است. لاچین خان عباس میرزا را میانجی قرار میدهد تا به کتوان برسد. لاچین دم در خانه کتوان میرود ولی باز دست رد به سینهاش میخورد. پدر ریحان به ریحان میگوید شایعات درباره عباس میرزا نگرانم میکند. عباس میرزا کتوان را فرا میخواند تا درباره شایعات از او بپرسد. مادر عباس میرزا سرزنشش میکند او هم پاسخ میدهد که آقا را صدا بزنید