عدالت اقتصادی

معنی کلمه عدالت اقتصادی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عدالت، مخصوصا عدالت اقتصادی، ویژگی بسیار مهم دولت اسلامی است و در کنار تقوا، شاخص جامعه اسلامی به شمار می رود. عدالت اقتصادی یعنی مراعات حقوق اقتصادی افراد در حوزه رفتارها و روابط اقتصادی است.
واژه عدالت که در انگلیسی و فرانسه به معنای Justice (از ریشه لاتین Ustitia)
فتحانی، علی، عدالت اقتصادی و راهبردهای مبتنی برمفهوم، ماهنامه اقتصادی بررسی مسائل و سیاست های اقتصادی، ۱۳۸۸، ش۸۹-۹۰، ص۵۹.
این درحالی است که استاد مطهری با استفاده از روایتی از امیرمؤمنان عدالت را قراردادن هر چیز در جایگاه خود تعریف می کند و اشاره می کند که حتی اگر معنای عدالت توازن باشد، باز از معنای "اعطاء کلّ ذی حقٍ حقه" بیرون نیست.
فراهانی فرد، سعید، توسعه پایدار بر محور عدالت، مجله علمی-پژوهشی اقتصاد اسلامی، تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۸۴، ص۹۷.
تعریف عدالت در غرب مانند بسیاری از مفاهیم دیگر با پیدایش رنسانس و تحولات همه جانبه در نگرش به جهان و انسان دچار تغییر اساسی و زیادی شده است. این واژه، در دو دوره پیش از رنسانس و پس از آن مورد بررسی قرار می گیرد.
← در دوره پیش از رنسانس
...

جملاتی از کاربرد کلمه عدالت اقتصادی

قدرت نرم ایجاد شده توسط ایالات متحده از طریق رسانه‌ها و به ویژه از طریق دیپلماسی فرهنگی، نقش مهمی در ایجاد مطالبات مردمی که خواهان دموکراسی، حقوق بشر و عدالت اقتصادی و اجتماعی هستند، ایفا کرده است. اما در عین حال، ظهور جنبش‌های مردمی در جهان اسلام و عرب، این اقدامات ایالات متحده را به چالش کشیده است. 

«دموکراسی درکار برنامه‌ای‌ست برای گسترش دموکراسی در محیط کار و فرهنگ کار اشتراکی در جامعه فارسی‌زبانان. ما معتقدیم برای رسیدن به عدالت اقتصادی و درمان ناکارآمدمی سیستم سرمایه‌‌داری می‌بایست در محیط کار دوگانگی بین کارفرما و کارگر از بین برود و برای اینکار کارگران و کارکنان بنگاه‌های اقتصادی می‌بایست تصمیم‌گیرنده اصلی درباره، تولیدات، نحوه تولید، مکان تولید،‌ ساختار تولید و در نهایت تصمیم‌گیرنده نهایی برای مصرف سود و مازاد به دست آمده باشند.