عبدالفتاح عبدالمقصود

معنی کلمه عبدالفتاح عبدالمقصود در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عبدالفتاح عبدالمقصود (۱۹۱۲ - ۱۹۹۳م)، نویسنده مصری و مؤلف کتاب الامام علی بن ابیطالب. او دارای تألیفات متعددی در حوزه تاریخ و کلام اسلامی است.
عبدالفتاح عبدالمقصود، در تاریخ ۱۰ ژوئن ۱۹۱۲ م (۲۰ خرداد ۱۲۹۱ش)، در «کَفَر عَشوَی» در ناحیه «راقوته» از اسکندریه مصر، در خانواده ای متوسط به دنیا آمد. دوره ابتدایی تحصیلات خود را در مدرسه رأس التین، دوره متوسطه را در مدرسه عباسیه، و دوره دانشگاهی را در دانشکده ادبیات دانشگاه اسکندریه، با درجه لیسانس در رشته تاریخ اسلامی سپری نمود و تحقیقات عالی خود را در مدرسه عالی افکار عمومی و اطلاعات ادامه داد. وی در مشاغلی دولتی؛ مانند کارمند دفتری راه آهن، و مشاغلی خصوصی؛ مانند کارشناس انتشارات و تبلیغات در مؤسسه اقتصادی فعالیت داشت. مدتی نیز به عنوان رئیس دفتر حسن ابراهیم؛ معاون رئیس جمهوری مصر در امور اتحاد سوسیالیستی، و رئیس دفتر نخست وزیر؛ محمد صدقی سلیمان، در امور تحریر و انتشارات، خدمت کرد. وی در سال ۱۹۹۳م (۱۳۷۲ش) درگذشت.
عبدالفتاح عبدالمقصود، در شرح حال خود تصریح می کند که نوشتن را با انشاءهای دوران مدرسه ابتدایی آغاز نموده و از همان موقع به جهت زیبا نویسی مورد تشویق معلم خود قرار گرفته تا آن جا که در سال چهارم، معلم زبان عربی وی تصمیم می گیرد، موضوعی را که او درباره «کشتی در حال سوختن» نوشته است، تکثیر نموده و برای شاگردان کلاس های مختلف، به عنوان نمونه و سرمشق پخش کند. این تشویق ها، تأثیر عمیقی در وی گذاشته است. اولین اثر عبدالفتاح، در قالب داستان های کوتاه متناسب با سنین کودکی و نوجوانی، در مجله «السیف و الناس» چاپ شد. سپس در مجله هفتگی «الناصح» در اسکندریه سرمقاله می نوشت که پیرامون نقد سیاسی و اجتماعی و تفسیر حوادث جاری بود. شیفتگی به امور مطبوعاتی وی را بر آن داشت که به طور مستقل و با هزینه خودش، مجله هفتگی «الحدیث» را منتشر کند. عبدالمقصود تجربه نوشتن ترانه و نمایشنامه های رادیویی را نیز در کارنامه نویسندگی خود دارد. بُعد دیگر زندگی نویسندگی وی ترسیم زندگی شخصیت ها در قالب داستان؛ مانند زندگی امام حسین (علیه السلام)، نوشتن کتاب های درسی؛ مانند تاریخ، جغرافیا، و علوم اجتماعی، و نقد ادبی در مجله «رسالة الجدیدة» است.

جملاتی از کاربرد کلمه عبدالفتاح عبدالمقصود

25. عبدالفتاح عبدالمقصود، امام على بن ابيطالب ، جلد 4.
4. ترجمه جلد اول كتاب ((امام على بن ابى طالب ))، نوشته عبدالفتاح عبدالمقصود.
آقاى عبدالفتاح عبدالمقصود نويسنده و دانشمند معروف مصرى در مقدمه اى كه بر كتابفدك ، نوشته مرحوم سيد محمد حسن موسوى قزوينى حائرى دارد، مى گويد: نظراساسى در رابطه با فدك آن است كه فدك ملك خالصرسول خدا صلّى اللّه عليه و آله بوده است و احتمال مى رود كه تا آخر عمر در ملك آنحضرت باقى مانده است يا اينكه آن حضرت آن راقبل از وفات خودش به دخترش فاطمه عليها السّلام نحله نموده و بخشيده باشد.
26. عبدالفتاح عبدالمقصود، امام على بن ابيطالب ، جلد 5.
24. عبدالفتاح عبدالمقصود، امام على بن ابيطالب ، جلد 3.
693- عقد الفريد، ج 3، ص 63، + شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ج 2، ص230 + تاريخ ابن اثير، ج 2، ص 328و +329 تاريخ طبرى ، ج 2، ص 242 + الامامعلى ، ج 1، ص 129، عبدالفتاح عبدالمقصود مصرى .
895-الامه و السياسه ابن قتتيبه ، ص 15 + الامام على ، عبدالفتاح عبدالمقصود،ترجمه طالقانى ، ج 1، ص 293 - 291 + شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ص220- 221 و متن از ابن ابى الحديد است .
127- عبدالفتاح عبدالمقصود، امام على بن ابيطالب ،393/4.
22. عبدالفتاح عبدالمقصود، امام على بن ابيطالب ، ترجمه سيد محمد مهدى جعفرى ،شركت سهامى انتشار، 1361 جلد 1.