طینوج
معنی کلمه طینوج در لغت نامه دهخدا

طینوج

معنی کلمه طینوج در لغت نامه دهخدا

طینوج. ( اِخ ) دهی جزء دهستان حومه بخش دستجرد خلجستان شهرستان قم در 3000 گزی خاور دستجرد. کوهستانی و کنار رودخانه و سردسیر با 967 تن سکنه. آب آن از قنات و رودخانه. محصول آنجا غلات و بنشن وانگور و گردو و زردآلو و بادام. شغل اهالی زراعت است. دبستان ، پل آجری روی رود جهرود و کاروانسرای شاه عباسی قدیمی دارد. راه قدیمی کاروان رو قم به همدان ازاین ده میگذشته است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

معنی کلمه طینوج در فرهنگ فارسی

دهی است جزو دهستان حومه بخش دستجرد خلجستان شهرستان قم : در ۳ کیلومتری مشرق دستجرد : کوهستانی کنار رودخانه سردسیر : ۹۶۷ تن سکنه : آب از قنات و رودخانه : محصول غلات بنشن انگور گردو زرد آلو بادام : شغل اهالی زراعت .

معنی کلمه طینوج در دانشنامه عمومی

طینوج یا جهرود روستایی از توابع بخش خلجستان استان قم ایران است.
عمده محصولات این روستا گردو، بادام، انگور و… است؛ شغل اهالی این روستا زراعت و دامداری است.
تپه ای بنام تپه عمر - این تپه مربوط به دوران هخامنشیان بوده و نام دیگر ان تپه گبرها می باشد.
●==آب انبار== این روستا دارای آب انبار قدیمی که در مجاورت کاروانسرا است که الان بی استفاده است
پل طینوج در گذشته محل عبور کاروان ها به عتبات بوده است اما در حال حاضر اهالی روستا برای رفتن به باغات از آن استفاده می کنند. طول پل ۵/۲۷ متر و عرض آن ۳/۴۰ و ارتفاع آن ۶۰/۶ متر است. این پل در غرب کاروانسرای طینوج احداث شده است و قدمت آن به دودمان صفویه می رسد. در گذشته نه چندان دور به این پل به دلیل بنای آن در دوران صفویه پل شاه عباسی نیز گفته می شده است و استفاده از این واژه همچنان رواج دارد. این پل به همت خیرین روستا و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی استان قم مرمت و بازسازی شد.
کاروانسرای طینوج در زمان دودمان صفویه بنا شده است و آن را کاروان سرای شاه عباسی نیز می نامند.
از مراکزتفریحی، پاکوره، رزوه، جوب پایین، میرآباد، باغ رحیم، باغ میرزا مقصود، ملک بند - که امروزه در محاوره به ان ملیک بک می گویند ضمناً رودخانه این روستا که جهرود نامیده می شود از مکانهای دیدنی این روستا می باشد.
جوق:جوی، ورگاه:جایی که باعث تغیر مسیر آب می شود، ماغال:حرف تعیین در بین جملات، مند:بند، اقر کردی:در حال سفری، یویو:به افراد ساده گفته می شود، امونصاف:به افراد ساده لوح گفته می شود، جده:جاده، ملیچ:گنجشک، گربه تیغی:جوجه تیغی، آزار بزنه: در پاسخ به اظهار نظر بیهوده افراد گفته می شود
میدان اصلی طینوج، محله بالا، محله پایین، لب جوب، کوچه تاریکه، سینه ایستکون، میرآباد، سه راه پااستل، جوب پایین، محله قلعه، کمر، رزوه. سیاه پشته گسکان جنداب - ملک بند که در محاوره ملیک بک می گویند.

جملاتی از کاربرد کلمه طینوج

تپه میشل مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان قم، بخش خلجستان، روستای طینوج واقع شده. این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۵۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.