صفائی. [ ص َ ] ( اخ ) یکی از شعرای ایران و از اهالی خراسان میباشد و از احبای مولانا جامی است. ازوست : سوختم چندانکه برتن نیست دیگر جای داغ بعد از این خواهم نهادن داغ بر بالای داغ.( قاموس الاعلام ترکی ). صفائی. [ ص َ ] ( اِخ ) جوانی ساده بود اما بصحبت جوانان شعف تمام داشت و از جمله چیزهائی که منافی طبع ساده او از او زائیده شده این بیت است : می نماید گاه جولان نعل شبرنگش به چشم چون مه نو کز نظر سازند مردم غایبش. درسمرقند فوت شد. ( مجالس النفائس ص 48 ). از اندیجان است. ( حاشیه همان صفحه ). صفائی. [ ص َ ] ( اِخ ) احمد نراقی. رجوع به احمد نراقی... شود. صفائی. [ ص َ ] ( اِخ ) اندجانی. رجوع به صفائی شود. صفائی. [ ص َ ] ( اِخ ) محمد صفی بن میرزا شرف الدین وفائی. وی یکی از شعرای ایران و از مردم قم است. و به هندوستان رفت و مدتی در لکنهو در خدمت نواب آصف الدوله بهادر گذراند و با دختر میرزا علی خان برادر نواب سالار جنگ ازدواج کرد و بخاطر این وصلت بمصائب بسیار دچار گردید. دیوانی بزرگ دارد. ازوست : کی آن در شمار شهیدان عشق است که بر دل نشان خدنگی ندارد.( قاموس الاعلام ترکی ). صفائی. [ ص َ ] ( اِخ ) مصطفی افندی. وی از شعرای عثمانی و از مردم استانبول است و در دفتر دیوان همایون پرورش یافت و به مأموریت های متعدد رفت و به سال 1196 درگذشت. اشعار فراوانی دارد و او راست : تذکره شعرا از تاریخ 1050 تا 1133. ( از قاموس الاعلام ترکی ).
معنی کلمه صفائی در فرهنگ فارسی
اصفهانی ( ملا ) محمد بن ( ملا ) سبز علی شاعر ایرانی ( ف. پس از ۱۲۲۵ ه.ق . ). وی از گویندگان فاضل و ماهر عهد فتحعلی شاه قاجار است ولی شهرتی بدست نیاورده . صفایی در موسیقی و حساب سیاق ماهر بود و خط را نیز نیکو مینوشت . د شعر بقصیده سرایی اقبال داشت . مصطفی افندی
جملاتی از کاربرد کلمه صفائی
از پی مولود کلک صفائی زد رقم یا رب این محمود ما را عاقبت محمود باد
بلبل صفائی، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد در استان فارس ایران است.
اقوام صفائی، حسینی و گاراژیان اهالی بومی این منطقه هستند. روستای برفریز میزبان سلاطین قاجار در دو دوره زمانی مختلف بوده آنچنان که منطقهای به نام اردوگاه قجر نامگذاری شده است.
بهر تاریخ آن صفائی گفت آب کوثر شراب حاجی باد
الغرض کلک صفائی زد رقم سوی فرمان از در دانشوری
مجلس همه دریا و قدحها همه ماهی است دریاکش از آن ماهی اگر مرد صفائی
جلسه چهارم دادگاه روز سهشنبه ۳ شهریور برگزار شد. از معروفترین متهمان حاضر در این جلسه بهزاد نبوی، محسن صفائی فراهانی، فیضالله عرب سرخی، عبدالله رمضانزاده، محسن میردامادی، سعید شریعتی، کیان تاجبخش، محسن امینزاده، مصطفی تاجزاده، صادق نوروزی، شهابالدین طباطبائی، هدایتآقایی، مسعود باستانی، حمزه غالبی، سعید لیلاز، علی تاجرنیا، احمد زیدآبادی، محمدقوچانی و محمدرضا جلائیپور بودند. در هنگام برگزاری دادگاه خانوادههای دستگیرشدگان تجمعی را روبروی محل برگزاری دادگاه تجمع کردند و از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی تلاشهایی برای متفرق ساختن آنان صورت گرفت.
پی تاریخ وی صفائی گفت آفتابش ز برج زهره دمید
بعد از انقلاب جمهوری اسلامی، تا سال ۱۳۷۵ هیچ تلاشی انجام نشد تا اینکه در این سال بیژن صفائی به همراه گروهی از دانشجویان تربیت بدنی این رشته را شکل دادند و اولین توپ، توپ خالی از باد فوتبال بود که به صورت بیضی با بند بسته شده بود! پس از آن ۱۷ عدد توپ راگبی که برخی متعلق به سالهای ۱۹۴۵ و ۱۹۶۰ میلادی بود در انبار یکی از مراکز آموزشی یافت شد و بعد از تعمیر اولین تمرینات در ساعت ۶ صبح در زمین چمن مجموعه ورزشی انقلاب تهران با حداقل قیمت زمین چمن اجارهای آغاز گردید.
صفائی نز شکیبائی خموشم که زین آتش مرا بر لب فغان سوخت
ذوالفقاریان رئیس وقت فدراسیون بیسبال خود از فعالان این کمیته و بیژن صفائی کارشناس ارشد تربیت بدنی و ۲۰ سال عضو هیئت علمی دانشکده تربیت بدنی و کارشناس برنامههای رادیوئی و شبکههای یک و سه و پنج صداوسیمای جمهوری اسلامی و طراح اکثر کلاسها و مفاهیم تاکتیکی که مدتی نیز سرپرست تیمهای راگبی و مربی تیم تهران این رشته ورزشی بودهاست.
اگر انصاف دادی در صفائی نمود عشق کل اندر صف آئی
وی بعدها در مصاحبه ای ادعا کرد که، سید محمد خاتمی رئیسجمهور وقت دستور برکناری او را به خاطر مسائل سیاسی داده بود تا صفائی فراهانی را به جای او منصوب کند. این در حالی است که به گواه اکثر اهالی فوتبال بهترین دوره مدیریت فوتبال در دوره صفائی فراهانی رخ دادهاست. داریوش مصطفوی در ۲۶ آبان ۱۳۸۹ با حکم هیئت رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال بهطور مادامالعمر از فعالیت در فوتبال محروم شد. علت این محرومیت، شکایت او از فدراسیون به مراجع قضایی خارج از فوتبال بود که در تضاد با ماده ۶۴ اساسنامه فدراسیون است.
جانم از درد دل دوائی یافت درد نوشید از آن صفائی یافت
بقراط صفائی (۱۲۹۳-۱۳۹۳) پزشک ایرانی و استاد دانشگاه تهران بود. او برای نگارش کتاب شیمیدرمانی سرطانها در سال ۱۳۴۵ برندهٔ جایزه سلطنتی کتاب سال شد.
جواد صفائی سمنانی سیاستمدار ایرانی بود، که در دوره بیست و دومو دوره بیست و سوم به عنوان نماینده سمنان و دامغان در مجلس شورای ملی حضور داشت.
هر که با پاکدلان، صبح و مسائی دارد دلش از پرتو اسرار، صفائی دارد
تمام کعبه دل سر بسر صفا باشد بکعبه گل اگر مروه و صفائی هست
به غیر از سرودن اشعار، رشدی در تاریخ هم تبحر فراوان داشتهاست. شیخی و صفائی و سلیم تذکرههایشان از رشدی به طور مفصل سخن گفتهاند. رشدی در سال ۱۱۱۱ هـ.ق. (برابر ۱۶۱۹ م) در استانبول وفات یافت و در مزاری که در زمان زندگی خود و به سفارش خود او درست شده بود به خاک سپرده شدهاست.