صعده
معنی کلمه صعده در لغت نامه دهخدا

صعده

معنی کلمه صعده در لغت نامه دهخدا

( صعدة ) صعدة. [ ص َدَ ] ( ع اِ ) ماده خر. ( منتهی الارب ). || گورخر و گورخران. ( غیاث اللغات ). || آلت و دست افزار. ( منتهی الارب ). || ( ص ) نیزه راست و راست رسته که محتاج به تثقیف نباشد. ( منتهی الارب ). رجوع به صعد شود. || زن راست قامت. ج ، صَعدات. ( منتهی الارب ). زنی راست بالا. ( مهذب الاسماء ).
صعدة. [ ص َ دَ ] ( اِخ ) آبی است میان دو علم بنی سلول. ( منتهی الارب ) ( معجم البلدان ).
صعدة. [ ص َ دَ ] ( اِخ ) آبی است مر بنی عوف را. ( منتهی الارب ).
صعدة. [ ص َ دَ ] ( اِخ ) نام اسب ذؤیب هلال است. || ماده بزی است. ( منتهی الارب ).
صعدة. [ ص َ دَ ] ( اِخ ) یاقوت آرد: مخلافی است به یمن. بین آن و صنعاء شصت فرسنگ و بین آن و خیوان شانزده فرسنگ است. و از حسن بن محمد مهلبی آرد: صعدة شهری آبادان و پرجمعیت است با نعمت و خیری فراوان و بازرگانان از هر شهر روی بدانجا آرند و در آن دباغخانه ای برای ادیم و پوست گاو است که بکار نعل ( کفش )رود و آن در اقلیم دوم است بعرض 16 درجه و همه ارتفاع آن صدهزار دینار است از آن شهر تا اعشبیه بیست وپنج میل است و از آنجا تا خیوان 24 میل. ( معجم البلدان ). و در الحلل السندسیه آرد: آن بر ارتفاع 2216 گز از سطح دریا واقع است. ( الحلل السندسیه ج 2 ص 111 ). ورجوع به سفرنامه ناصرخسرو چ برلن ص 96 و 102 شود.

معنی کلمه صعده در فرهنگ فارسی

یکی از شهرهای یمن مقر حکومت ایمه رسی و بین آن وصنعائ ۶٠ فرسنگ و بین آن و خیوان ۱۶ فرسنگ بود .
یاقوت آرد مخلافی است به یمن

معنی کلمه صعده در دانشنامه عمومی

صعده (شهر). صعده، شهری کوهستانی از توابع استان صَعده در شمال کشور یمن در شبه جزیره عربستان است که در مرز کشور عربستان سعودی واقع شده است.
در این شهر باغ ها و محصولات زراعتی مانند: قهوه، القات، النیله، حبوب و بقولات در این شهر فراوان است.

جملاتی از کاربرد کلمه صعده

محمد عبدالسلام، سخنگوی گروه الحوثی اعلام کرد که این گروه یحیی عبدالله الخزاعی، اولین اسیر سعودی را آزاد و به کمیته میانجی در شهر صعده تحویل داده. وی در ادامه از طرف سعودی خواست که به اتمام قرارداد تبادل اسرا به عنوان یکی از ۶ شرط مطرح شده دولت یمن برای توقف درگیری روی بیاورد.
پس از انقلاب یمن در سال ۲۰۱۲ قدرت حکومت مرکزی تا حد زیادی از دست رفته و بیشتر نقاط کشور خارج از کنترل آن هستند. حوثی‌ها که یک گروه شیعه زیدی هستند و مرکز آن‌ها در ولایت صعده در شمال کشور است قویترین این گروه‌ها هستند که تا مارس ۲۰۱۵ صنعا پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور را در کنترل خود دارند. انصارالشریعه که شاخه‌ای از القاعده است نیز دیگر گروه قدرتمند این کشور است.
پرده برداری از این حمله در ابتدا پس از انتشار صحنه‌هایی از موقعیت بمباران که بقایای اتوبوس و کودکان را نشان می‌داد و در توییتر منتشر شده بود، صورت گرفت. ائتلاف عربستان سعودی بعداً بیانیه ای صادر کرد و در آن اعلام کرده بود که حملات هوایی را در صعده انجام داده‌است اما به دنبال هدف قراردادن سکوهای موشکی حوثی‌ها بوده‌است.
بدرالدین بن امیرالدین بن حسین حوثی در ضحیان در ۳ نوامبر ۱۹۲۶ در نزدیکی صعده در استان صعده یمن به دنیا آمد. او یکی از بنیانگذاران حزب الحق یمن و همچنین رهبر معنوی جنبش انصارالله بود. بدرالدین حوثی پدر عبدالملک حوثی و حسین حوثی بود و پس از مرگ حسین در سال ۲۰۰۴،‌ برای مدت کوتاهی رهبری جنبش حوثی را در یمن بر عهده داشت.
انفجارهایی در صنعا، حدیده و ذمار گزارش شده‌است. این اهداف شامل مراکز لجستیک، سامانه‌های پدافند هوایی و مکان‌های ذخیره سلاح بود. به گزارش شبکه خبری حوثی‌ها، فرودگاه بین‌المللی حدیده، فرودگاه بین‌المللی تعز، پایگاه هوایی الدیلمی در شمال صنعا، فرودگاهی در نزدیکی حجه و یک اردوگاه در شرق صعده هدف حملات ایالات متحده و نیروهای ائتلاف قرار گرفتند.
پس از برکناری علی عبدالله صالح، بقایای کالبد وی در ۵ ژوئن ۲۰۱۳ تحویل حوثی‌ها شد و در مراسمی با حضور چندصدهزار تن در صعده خاک‌سپاری شد. در این مراسم دولت سعی در مانع‌تراشی داشت.
نیروهای الحوثی مدعی هستند که جنگنده‌های آمریکایی در ۱۴ دسامبر چندین نوبت مناطقی از استان صعده یمن، شرق شهر ضحیان و مناطق طخیه و یسنم را هدف حملات هوایی قرار دادند.
عملیات نیروهای ائتلاف دربرگیرنده حملات هوایی بوده و بیشتر بر مناطق اداری و نظامی شهر صنعا متمرکز بوده‌است. مراکز دفاع هوایی، سکوهای پرتاب موشک اسکاد و جنگنده‌های شبه نظامیان از جمله اهداف دیگر جنگنده بمب‌افکنهای ائتلاف بوده‌اند و مناطقی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در صنعا نیز هدف بمباران هوایی قرار گرفته‌اند. همچنین شبه‌نظامیان انصارالله نیروهای ائتلاف را متهم کرده‌اند که با بمباران اردوگاه آوارگان در شهر شمالی صعده که از پایگاه‌های این نیروها به‌شمار می‌رود، ۴۰ نفر از جمله زنان و کودکان را کشته‌اند.
با اینکه همهٔ اعضای این جنبش از خاندان حوثی نیستند اما رهبری و شمار اعضای این خاندان در رهبری اعتراضات و شورش صعده، باعث شده همه آنها به این نام شناخته شوند. رابطهٔ این گروه با سنی‌های یمن پیچیده است؛ گاه آنان را مورد آزار قرار داده‌اند اما بخشی از اعضای گروه مسلمانان سنی هستند.
از شمال به کوه مرتفع تُقُم، و از جنوب به کوه عَیبَان، از مغرب به راه صنعا _ صعده، و از مشرق به راه صنعا _ عدن در ساحل خلیج عدن محدود می‌گردد.