صحیفه امام
معنی کلمه صحیفه امام در دانشنامه عمومی

صحیفه امام

معنی کلمه صحیفه امام در دانشنامه عمومی

صحیفه امام و صحیفه نور، دو مجموعهٔ متفاوت از سخنان و پیام های سید روح الله خمینی بنیان گذار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. صحیفه نور توسط سازمان اسناد و مدارک انقلاب اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده بود و نواقص و اشتباهات فراوانی داشت که با تدوین و انتشار صحیفه امام توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ( ره ) دیگر منتشر نمی شود. نام صحیفه نور توسط کیومرث صابری فومنی «گل آقا» پیشنهاد شده بود. صحیفهٔ امام که پس از صحیفهٔ نور تنظیم شده است، کامل تر می باشد. از نظر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ( ره ) آنچه در مآخذ، معتبر است صحیفه ۲۲ جلدی امام و یک جلد پیوست آن است، که کامل تر از صحیفه نور بوده و در واقع نسخه نهایی آثار قلمی و بیانات سید روح الله خمینی است.
صحیفه نور در ۲۲ جلد، شامل مجموعهٔ «بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه ها» ی سید روح الله خمینی پیش از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پایان عمر وی است. جلد ۲۱ از مجموعه صحیفه نور اختصاص به پیام ها و سخنرانی های سید روح الله خمینی از تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۶۷ تا ۱۵ خرداد ۱۳۶۸ دارد.
صحیفه امام مجموعه ای کامل تر و جدیدتر از صحیفهٔ نور، شامل مجموعه سخنان سید روح الله خمینی در ۲۲ جلد می باشد. این مجموعه دربردارندهٔ «بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه ها» ی سید روح الله خمینی است. این مجموعه کامل ترین و جامع ترین اثری است که در رابطه با سید روح الله خمینی به چاپ رسیده است و ویژگی های آن در مقدمه جلد ۱ به تفصیل توسط حمید انصاری شرح داده شده است. جلد ۲۲ آن نمایه کتاب می باشد.
ترجمهٔ صحیفه امام به زبان انگلیسی منتشر شده است. برای ترجمه این اثر حدود ۵۰ نفر از مترجم تا کادر فنی حضور داشتند و این کار از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ ادامه داشت.

معنی کلمه صحیفه امام در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] صحیفه امام (22 جلدی). صحیفه امام که نام کامل آن، «صحیفه امام، مجموعه آثار امام خمینی(ره)» است، مجموعه ای است 23 جلدی، مشتمل بر بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه ها. این مجموعه، کامل ترین و جامع ترین اثری است که در این موضوع، تدوین و چاپ شده است.
به منظور ارائه دوره ای کامل از تمامی آثار امام خمینی(ره) و با توجه به کمبودها و اشکالات عمده ای که در صحیفه نور وجود داشت، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، اقدام به انتشار اثر حاضر نموده است (مقدمه ناشر، ص سی وشش).
کتاب با دیباچه ای به قلم رهبر معظم انقلاب اسلامی و مقدمه ناشر آغاز شده است. کتاب در 23 جلد تنظیم شده که جلد 22، فهرست ها و نمایه ها و جلد 23، بخش ضمیمه است.
رهبر معظم انقلاب در دیباچه کتاب، نگاهی کوتاه به شخصیت و زندگی سراسر برکت امام خمینی(ره) داشته است. در بخشی از آن می خوانیم: «او دانشمندی پارسا و خردمندی پرهیزگار و حکیمی سیاستمدار، و مؤمنی نواندیش و عارفی شجاع و هوشمند و فرمانروایی عادل و مجاهدی فداکار بود» (دیباچه، ص هفت).
در مقدمه ناشر، هدف از تدوین این مجموعه چنین عنوان شده است: «طبعاً مطالعه آثار شفاهی و مکتوب سیاسی و اجتماعی و حتی شخصی و خانوادگی امام خمینی(ره) که اینک یک جا و در مجموعه ای به نام «صحیفه امام» ارائه شده اند، راهی است برای پی بردن به خصوصیات روحی و ابعاد شخصیتی و روش ها و منش های دینی و سیاسی و روابط شخصی و اجتماعی رهبر کبیر انقلاب اسلامی. هریک از آثار مندرج در «صحیفه امام»، بازگوکننده نکته ای است از زوایای پیدا و پنهان روح امام (مقدمه ناشر، ص بیست).
[ویکی نور] صحیفه امام (23 جلدی). صحیفه امام که نام کامل آن، «صحیفه امام، مجموعه آثار امام خمینی(ره)» است، مجموعه ای است 23 جلدی، مشتمل بر بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه ها. این مجموعه، کامل ترین و جامع ترین اثری است که در این موضوع، تدوین و چاپ شده است.
به منظور ارائه دوره ای کامل از تمامی آثار امام خمینی(ره) و با توجه به کمبودها و اشکالات عمده ای که در صحیفه نور وجود داشت، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، اقدام به انتشار اثر حاضر نموده است  .
کتاب با دیباچه ای به قلم رهبر معظم انقلاب اسلامی و مقدمه ناشر آغاز شده است. کتاب در 23 جلد تنظیم شده که جلد 22، فهرست ها و نمایه ها و جلد 23، بخش ضمیمه است.
رهبر معظم انقلاب در دیباچه کتاب، نگاهی کوتاه به شخصیت و زندگی سراسر برکت امام خمینی(ره) داشته است. در بخشی از آن می خوانیم: «او دانشمندی پارسا و خردمندی پرهیزگار و حکیمی سیاستمدار، و مؤمنی نواندیش و عارفی شجاع و هوشمند و فرمانروایی عادل و مجاهدی فداکار بود»  .
در مقدمه ناشر، هدف از تدوین این مجموعه چنین عنوان شده است: «طبعاً مطالعه آثار شفاهی و مکتوب سیاسی و اجتماعی و حتی شخصی و خانوادگی امام خمینی(ره) که اینک یک جا و در مجموعه ای به نام «صحیفه امام» ارائه شده اند، راهی است برای پی بردن به خصوصیات روحی و ابعاد شخصیتی و روش ها و منش های دینی و سیاسی و روابط شخصی و اجتماعی رهبر کبیر انقلاب اسلامی. هریک از آثار مندرج در «صحیفه امام»، بازگوکننده نکته ای است از زوایای پیدا و پنهان روح امام  .
[ویکی شیعه] صحیفه امام (کتاب). صحیفه امام که نام کامل آن، «صحیفه امام، مجموعه آثار امام خمینی» است، مجموعه ای ۲۳ جلدی، مشتمل بر بیانات، پیام ها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه های امام خمینی است. این مجموعه از نخستین نامه موجود امام که در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی نوشته شده آغاز می شود و به آخرین نامه که در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۸، حدود دو هفته قبل از درگذشتشان، نوشته اند تمام می شود. این مجموعه، کامل ترین اثری است که در این موضوع، تدوین و منتشر شده است. صحیفه امام توسط مرکز تنظیم و نشر آثار امام خمینی در سال ۱۳۷۸ منتشر شده است. صحیفه به زبان عربی و انگلیسی ترجمه شده است. با انتشار صحیفه امام، مجموعه صحیفه نور تجدید چاپ نشد.
صحیفه شامل اجازه نامه های شرعی، تگراف ها و نامه های سیاسی و اجتماعی، مصاحبه ها و گفتگوها، احکام و فرامین، پیام ها و سخنرانی ها است.
کتاب با دیباچه ای به قلم آیت الله خامنه ای و مقدمه ناشر آغاز شده است. کتاب در ۲۳ جلد تنظیم شده است. در جلد ۲۲ کتاب، فهرست اعلام (اشخاص، سازمان ها، کتاب ها، روزنامه ها و مکان ها)، نمایه های موضوعی و واژه ها، فهرست آیات، روایات و اصلاحیه های کتاب ذکر شده است. جلد ۲۳، شامل نامه ها، پیام ها، سخنرانی ها و اسناد جدیدی است که در چاپ های قبل در صحیفه امام درج نشده است. برخی توضیحات در پاورقی های کتاب ذکر شده است. این مجموعه در سال ۱۳۷۸ منتشر شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه صحیفه امام

چاپخانه عروج متعلق به این مؤسسه است و همچنین صحیفه امام از آثار منتشره توسط این مؤسسه است.
نامه شریف به ضمیمه کتاب «ریاض السّالکین» در شرح صحیفه امام زین العابدین علی بن الحسین السِّبط، و کتابهای دیگر، که در باب خود از کتب بی نظیر بود رسید، و من آن را به دانشمند فاضل سید محمّد حسن أعظمی هندی منشی کلّ جماعت اخوت اسلامی تسلیم کردم و او آن را به عنوان هدیه شما به من و هدیه من به جمعیت، در کتابخانه جمعیّت گذاشته، تا نفعش دائمتر و شاملتر و عمومی‌تر باشد؛ و من به حول و قوّه خدای تعالی آماده و مجهّزم که انشاء الله شرحی بر این صحیفه گرامی بنویسم.