صحن حضرت فاطمه

معنی کلمه صحن حضرت فاطمه در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] صحن حضرت فاطمه(س). صحن حضرت فاطمه(س) صحنی در ضلع غربی حرم امام علی(ع) که دارای بخش های مختلفی مانند مصلی، موزه وکتابخانه است. در حال حاضر یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی در تاریخ عتبات عالیات به شمار می رود. طراح، مجری و بانی این پروژه ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمهوری اسلامی ایران است.
در ضلع غربی حرم امام علی(ع) واقع شده است و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین(ع) امتداد دارد.
اتصال این صحن به حرم از سه نقطه است ؛ از همکف به صحن قدیم حرم امام علی(ع) وصل است و دو صحن در طبقه پائین قرار دارد که با پله برقی وارد صحن اصلی می شود. این صحن فضای کلی حرم تا ۱۴۰ هزار متر مربع گسترش می یابد.

جملاتی از کاربرد کلمه صحن حضرت فاطمه

در شهر مذهبى قم اگر چه اكنون هيئت و عزادارى سقايى وجود ندارد، اما در قرون گذشته كه ابتداى آن براى ما معلوم نيست ، اين عزادارى همه ساله در ايام عاشورا رايج بوده ورونق فراوان داشته است . از كيفيت عزادارى سقاهاى قديم و قرون گذشته آن اطلاع كاملى نداريم ، ولى در زمان حكومت پهلوى كه سال هاى آخر عمر اين عزادارى در قم بوده تاسال 1329 شمسى كه مرحوم حاج محمد فخيمى از معنونين و محترمين شهر و اعضاى معروف و مهم سقاهاى قم (رحمه الله عليه ) از دنيا رفته ، عزادارى سقايى در قم به اين كيفيت اجرا مى شده كه در پشت ديوار صحن حضرت فاطمه معصومه عليهاالسلام به سرپرستى و مديريت حاج ميرزا محمد فخيمى كه از عاشقان با اخلاص امام حسين عليهالسلام بوده ، خيمه بزرگى سراپا مى كرده اند كه داراى پنج تيرك و عمود بوده واطراف خيمه از جمله ديوار صحن را سياهپوش مى نموده اند و حدود بيست عدد سنگاپ ياطغار بزرگ سفالى كه آن روز موجود و مرسوم بوده ، روى چهار پايه هاى چوبى بزرگ درجلو چادر نصب مى نموده اند و در بعضى از آنها آب سرد و در بعضى ديگرشربت مى ريخته اند و روى هر سنگاب و طغار تخته اى نهاده و جام هاى متعدد آبخورى مىنهاده اند.