معنی کلمه شیعیان افغانستان در دانشنامه اسلامی
نویسنده معتقد است نگارش و انتشار کتب سیاسی و تاریخی، پاسخی طبیعی به نیازهای مبرم جامعه تشیع افغانستان و امری لازم و ضروری بوده ولی در این زمینه، آثار علمی و آکادمیک، بسیار اندک است و لذا هدف نویسنده در اثر حاضر، پاسخی در حد توان به این نیاز می باشد .
کتاب با مقدمه آقای داوری آغاز و مطالب در نه فصل، تنظیم شده است.
در این تحقیق، از اکثر کتاب ها، مجلات و نشریاتی که درباره افغانستان و شیعیان ساکن این سرزمین نگاشته شده و اکنون در دسترس قرار دارند، استفاده شده است. نویسنده در این پژوهش، به اسناد و مدارک موجود، که اطلاعات بسیاری از آن ها کهنه یا تکراری است، اکتفا نکرده، بلکه خود به مناطق مختلف افغانستان سفر کرده و وضعیت شیعیان این سرزمین را از نزدیک دیده و بررسی کرده است .
از آنجا که مطالعه همه مناطق شیعه نشین افغانستان، با توجه به وسعت مناطق شیعی، کاری دشوار و پرهزینه است، چند حوزه عمده فرهنگی اهل تشیع، کانون مطالعه قرار گرفته است. این مناطق عبارتند از از شهرهای هرات، کابل، مزار شریف و ولسوالی (فرمانداری) جاغوری، از مناطق هزاره جات . نویسنده در این مناطق، یادداشت هایی از زندگی روزمره مردم، آداب و رسوم و نحوه معیشت آنان برداشته و از مراکز فرهنگی، آموزشی، مذهبی و بهداشتی دیدن کرده است. همچنین در مصاحبه با برخی از شخصیت های مذهبی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، دیدگاه های آنان را درباره اوضاع و احوال شیعیان این کشور، جویا شده است. افزودن بر این، نویسنده بخش عمده این تحقیق را در افغانستان انجام داده و به طور روزمره با زندگی مردم تحت مطالعه خود، سروکار داشته است .