شیرخوارگاه

معنی کلمه شیرخوارگاه در لغت نامه دهخدا

شیرخوارگاه. [ خوا / خا ] ( اِ مرکب ) مؤسسه وابسته به دستگاههای شهرداری یا دولتی یا مؤسسات خیریه که برخی کودکان شیرخوار را در آن نگاهداری می کنند. دارالرضاعه. ( از یادداشت مؤلف ).

معنی کلمه شیرخوارگاه در فرهنگ معین

(خا ) (اِمر. ) مؤسسه ای که در آن از کودکان شیرخوار و بی سرپرست مراقبت می کنند.

معنی کلمه شیرخوارگاه در فرهنگ عمید

مؤسسه ای که در آنجا کودکان شیرخوار را نگهداری می کنند، دارالرضاعه.

معنی کلمه شیرخوارگاه در فرهنگ فارسی

اداره یا موسسه ای کودکان شیر خوار را در آن جا نگهداری و مواظبت کنند .

معنی کلمه شیرخوارگاه در ویکی واژه

مؤسسه‌ای که در آن از کودکان شیرخوار و بی سرپرست مراقبت می‌کنند.

جملاتی از کاربرد کلمه شیرخوارگاه

۲ - کودکان سر راهی: کودکان سر راهی یا کودکانی که پدر یا مادر یا هر دو را از دست داده‌اند و بدون سرپرست مانده‌اند. این کودکان با معرفی مقامات قانونی دادستانی و اداره سر پرستی وزارت دادگستری در شیرخوارگاه ویا یتیم خانه ویا پرورشگاه‌های جمعیت خیریه فرح پهلوی پذیرفته و نگاهداری می‌شوند.
درخت‌کن یک ماشین تخصصی است که جابجایی گیاهان بزرگی را که جابجایی آنها (با استفاده از بیل‌های سنتی، واگن‌ها و سایر تجهیزات) به سختی ممکن است، مکانیزه می‌کند. گیاهانی که می‌توان با درخت‌کن جابجا کرد شامل بوته‌های بزرگ و درختان کوچک یا متوسط است. با آوردن نیروی مکانیزه به مکانی که در گذشته فقط یک فرایند دستی بود، بیل درختان برای کاری که تراکتور و کمباین برای کشاورزی انجام می‌دهند و آنچه بیل و سایر تجهیزات سنگین برای ساخت و ساز انجام می‌دهند، انجام می‌شود. امروزه از بیل درختان به‌طور گسترده‌ای در صنعت شیرخوارگاه درختان برای افزایش نرخ تولید و در صنعت محوطه سازی برای حذف و پیوند درختان استفاده می‌شود.
فیلم دربارهٔ دختری به نام "فریده" است که چهل سال پیش در حرم امام رضا رها شده و بعد از انتقال به شیرخوارگاه توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته شده و به کشور هلند برده می‌شود. فریده که در طول این سال‌ها به‌خاطر ترس از سفر به ایران و تمایل نداشتن خانواده‌اش به وطن بازنگشته، چند سالی است از راه دور جستجویی را برای پیدا کردن خانواده واقعی‌اش شروع کرده و حالا برای اولین بار به ایران سفر می‌کند تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعی‌اند خانواده واقعی او هستند، ملاقات کند.
درحالی که اقتصاد روسیه در حال تغییر شکل بود، زندگی اجتماعی مردم نیز به همان اندازه تحت تأثیر تغییرات جدّی قرار می‌گرفت. از همان اوایل انقلاب، دولت درصدد تضعیف غلبهٔ پدرسالارانه در خانواده بود. طلاق دیگر نیاز به طی مراحل دادگاهی (قانونی) نداشت و زن را به‌طور کامل از مسئولیت‌های نگهداری بچّه رها می‌ساخت. سقط جنین از همان اوایل سال ۱۹۲۰ قانونی شد. به‌عنوان یک عامل جانبی، آزاد شدن زنان موجب افزایش حضورشان در بازار کار شد. دختران تشویق می‌شدند که حرفه‌ای آموخته و دورهٔ کاری خود را در یک کارخانه یا اداره دنبال نمایند. مجتمع‌های شیرخوارگاهی برای مراقبت از کودکان احداث شد و تلاش‌هایی صورت گرفت که مرکز زندگی اجتماعی مردم از خانه به گروه‌های آموزشی و حرفه‌ای باشگاه‌های شوروی منتقل شود.
بخشهایی از دبیرستان ادب هستند که به تدریج و مرور زمان از دبیرستان ماندگار ادب جدا نموده‌اند و حتی تالار ادب این دبیرستان از دبیرستان جدا شده‌است. معلمان خارجی و هیئت علمی این کالج در قدیم عموماً در همین کالج زندگی می‌کردند و از شیرخوارگاه و مهد و کودکستان و دبستان تا دبیرستان در همین مجموعه کالج سکنی داشتند و به صورت شبانه‌روزی اداره می‌شد.
وی همچنین عضو هیئت مدیره و از موسسان موسسه خیریه نیک آفرینان غدیر تهران و شیرخوارگاه حلیمه قزوین نیز بود.
جمعیت خیریه فرح پهلوی: جمعیت خیریه فرح پهلوی که در سال ۱۳۱۹ با عنوان "جمعیت خیریه پهلوی" تحت ریاست فوزیه پهلوی تاسیس شد، سازمان غیرانتفاعی است که در سال ۱۳۳۲ بنیاد شد. ریاست این جمعیت با فرح پهلوی بود. جمعیت خیریه فرح پهلوی در دو بخش فعالیت دشت؛ بخش بهداشت و تغذیه و بخش آموزش و پرورش حرفه‌ای کودکان. فعالیت‌های جمعیت خیریه فرح پهلوی در بهداشت و تغذیه کودکان در ایجاد شیرخوارگاه‌ها و مهد کودک‌ها می‌باشند. فعالیت‌های جمعیت در آموزش و پرورش دست در دست اصل ششم انقلاب شاه و مردم و سپاه دانش به آموزش و پرورش کودکان، نوجوانان، و جوانان کشور می‌پردازد که شامل شبانه‌روزی‌ها، اردوگاه‌های نیاوران و شهسوار، کانون کارکنان جوان، آموزشگاه‌های حرفه‌ای، آموزشگاه‌های کودکیاری، دادن بورس تحصیلی است.
پس از دبیرستان تصمیم داشت تحصیل را در رشته نقاشی و مجسمه‌سازی در دانشکده هنرهای زیبا ادامه دهد و چند جلسه هم در دانشگاه شرکت کرد اما بازدید از یک پرورشگاه مسیر او را عوض کرد. پرورشگاه متعلق به شهرداری تهران بود و پدرش ریاست کل آن را برعهده داشت. خواهرش مهین نیز اداره بخش شیرخوارگاه آن پرورشگاه را بر عهده داشت. پروین تصمیم گرفت به سرپرستی و تربیت کودکان پرورشگاه بپردازد. در پرورشگاه شعرهایی که برای کودکان سرود بسیار مورد توجه آنان قرار گرفت.