شهرپیر

شهرپیر

معنی کلمه شهرپیر در لغت نامه دهخدا

شهرپیر. [ ش َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حاجی آباد ایزدخواست میان آباده و اصفهان. 174 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

معنی کلمه شهرپیر در دانشنامه عمومی

شهرپیرشهری از توابع بخش ایزدخواست شهرستان زرین دشت واقع در استان فارس است.

معنی کلمه شهرپیر در دانشنامه آزاد فارسی

شهری در استان فارس، شهرستان زرین دشت، و مرکز اداری بخش ایزدخواست، با ارتفاعی حدود ۱,۰۹۰متر. در دشتی در ۲۱۲ کیلومتری جنوب شرقی شیراز و ۱۰کیلومتری جنوب غربی حاجی آباد، سر راهِ روستای حاجی آباد به لار، قرار دارد. اقلیم آن معتدل مایل به گرم و خشکو جمعیت آن ۷,۱۶۳ نفر است (۱۳۸۵).

جملاتی از کاربرد کلمه شهرپیر

و دیگر کوه ها کوه نباتی واقع در شهرپیر است که بزرگترین کوه شهر است
دریاچه شهرپیر یا دریاچه میدان‌گل دریاچه‌ای فصلی در جنوب شهرپیر در شهرستان زرین‌دشت استان فارس است. بستره دریاچه شرقی-غربی با ۴۵ کیلومتر مربع مساحت است که طول آن ۱۱ کیلومتر و عرض آن ۵ کیلومتر است. عمق دریاچه از ۱ متر در حالت پرآبی تجاوز نمی‌کند. در حاشیه آن گیاهان تالابی همچون نی قابل مشاهده است. در کف این دریاچه چند فروچاله وجود دارد که در بین مردم با نام «چاه زلزله» شناخته می‌شود.
سوغات اصلی زرین دشت خرما، نان محلی، حلوای خرما، و نظایر این می‌باشد. شهرستان زرین دشت که مرکز اصلی این شهرستان حاجی‌آباد نام دارد، دارای دو شهر به نام‌های شهرپیر و دبیران بوده از لحاظ تقسیم‌بندی جغرافیایی دارای دو بخش مرکزی و ایزدخواست تقسیم‌بندی می‌گردد. از دهستانهای این شهرستان خسویه و زیراب و درهشور و روستاهای متعددی در اطراف حاجی‌آباد است که همگی در محدودهٔ شهر حاجی‌آباد می‌باشد. شغل اکثریت مردم این روستاها کشاورزی در امور گندم، جو، پنبه، هندوانه، خربزه، خیار و… می‌باشد.