شش روزه. [ ش َ / ش ِ زَ /زِ ] ( ص نسبی ) منسوب به شش روز. در عرض شش روز. || عبارت از عالم که از عرش تا فرش در شش روز ساخته شده است. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ) : قبله نه چرخ به کویت در است عنبر شش روزه به مویت در است.نظامی.
معنی کلمه شش روزه در فرهنگ فارسی
منسوب به شش روز یا عبارت از عالم که از عرش تا فرش در شش روز ساخته شده است .
جملاتی از کاربرد کلمه شش روزه
آدم و افرشته در بند من است عالم شش روزه فرزند من است
چشم من صد عالم شش روزه دید تا حد این کائنات آمد پدید
سودان در جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل و جنگ شش روزه در ۱۹۶۷ با اسرائیل جنگ کرد، اگرچه در بحران سوئز شرکت نکرد. در اوایل دهه ۱۹۵۰، سودان - که آن زمان هنوز مستقل نبود - با اسرائیل روابط تجاری فعال داشت.
جهان پیر چو شش روزه طفل گهواره است نگار کرد بزد هفت مهدش از میزا
به چشم اهل کمال است طفل شش روزه اگر حکیم جهان را قدیم می داند
به عقیده کارشناسان جنگ ایران و عراق، مقاومت شش روزه گردان سلمان فارسی به فرماندهی حسین قجهای در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر در محور جاده اهواز-خرمشهر کلید فتح خرمشهر بود.
در سال ۱۹۶۷ جنگی میان اسرائیل و کشورهای عربی مصر، سوریه، اردن و عراق روی داد که به جنگ شش روزه معروف شد. این جنگ از ۵ ژوئن آغاز شد و تا ۱۰ ژوئن ۱۹۶۷ (۱۳۴۶ خورشیدی) ادامه یافت. این جنگ منجر به کشته شدن ۱۵ تا ۲۵ هزار عرب شد و در نهایت تلآویو «بیت المقدس، نوار غزه، کرانه باختری رود اردن، بلندیهای جولان و صحرای سینا» را اشغال کرد.
امام خمينى در پيامى (17 خرداد 1346) به مناسبت جنگ شش روزه اعراب واسرائيل فتواى انقلابى خويش را مبنى بر حرمت هر گونه رابطه تجارى و سياسىدولتهاى اسلامى با اسرائيل ، و حرمت مصرف كالاهاى اسرائيلى در جوامع اسلامى راصادر كرد.
شاهد عید که آنرا مه نو می خوانند کرده هر هفت بدین طارم شش روزه درست
نهٔ چون بچّهٔ شش روزه آگاه که این شش روزه طفلت برد از راه
جنگ فرسایشزا (عربی: حرب الاستنزاف)، جنگی است که آن را جمال عبدالناصر «جنگ فرسایشزا» نام نهاد. این جنگ بین مصر، اردن و سازمان آزادیبخش فلسطین از یک طرف و از طرف دیگر اسرائیل در سال ۱۹۶۷ درگرفت و تا سال ۱۹۷۰ ادامه یافت. هدف اعراب از آغاز جنگ بازپسگیری مناطق از دست رفتهٔ کشورشان در جنگ شش روزه بود.
از زمان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، بیت فوریک به همراه بقیه اراضی فلسطین تحت اشغال اسرائیل بودهاست. جمعیت این منطقه در سرشماری سال ۱۹۶۷ که توسط اسرائیل انجام شد، ۲۴۱۶ نفر بود که ۷ نفر از آنها از خاک اسرائیل به این منطقه مهاجرت کرده بودند.
پس از صدور منشور استقلال اسرائیل در تاریخ ۱۴ مه ۱۹۴۸ میلادی و حمله اعراب در روز پس از صدور منشور که به جنگ ۱۹۴۸ یا «جنگ استقلال» مشهور شد، بخش غربی شهر اورشلیم به تصرف اسرائیل و قسمت شرقی به تصرف اردن که ادعای مالکیت بر سرزمین اسرائیل را داشت، درآمد. اما نهایتاً در پی جنگ شش روزه میان اعراب و اسرائیل و پیروزی اسرائیل در ژوئن ۱۹۶۷ میلادی، بخش شرقی نیز به بخش غربی اورشلیم ضمیمه شد که در اسرائیل به آن جشن یکپارچهشدن شهر اورشلیم گفته میشود.
طفل شش روزه را طعام ترید می فشارد گلو، به عصر شدید
خط سبز ۱۹۶۷، مرزهای (پیش از) ۱۹۶۷ یا مرز آتشبس ۱۹۴۹ خط مرزی میباشد که در قراردادهای آتشبس سال ۱۹۴۹ بین ارتش اسرائیل و ارتش همسایگانش (مصر، اردن، لبنان و سوریه) بعد از جنگ ۱۹۴۸ اعراب و اسرائیل ایجاد شد. این مرز عملاً از سال ۱۹۴۹ تا جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ مرزهای اسرائیل را تعیین میکرد و همچنان مرزهای شناخته شده بینالمللی اسرائیل با دو سرزمین فلسطینی: کرانه باختری و نوار غزه را نشان میدهد.
ساکنان عالم شش روزه روزی پنج بار لحن کوست را نوای طبع محزون کرده اند
جهان پهلوان بود اندر شکار به شش روزه ره دور از ایران دیار
به دنبال جنگ شش روزه، یمن به دلیل «حمایت کور واشینگتن از اسرائیل علیه آرمان عرب در فلسطین» روابط دیپلماتیک خود را با ایالات متحده قطع کرد و اسرائیل را به خاطر اشغال سرزمین فلسطین محکوم کرد تقسیم یمن به دو کشور در پی خروج انگلیس از نگرانیهای اساسی اسرائیلیها بود. یک مقام دولت یمن به آمریکاییها اطمینان داد که «یمن شمالی در مذاکرات کنونی مصر و اسرائیل برای اجرای توافقات کمپ دیوید کاری برای تضعیف صلح آمریکا انجام نمیدهد.» در اوایل پاییز ۱۹۸۷، به دلیل اینکه تهدید از سوی ایران به اشغال اصلی جهان عرب تبدیل شد، توجه نسبتاً کمی به درگیری اعراب و اسرائیل مورد توجه قرار گرفت و یمن همانند همسایگان خود در جنوب نگران تهدید ایران بود.
پس از جنگ شش روزه، زمانی که اسرائیل سرزمینهای فلسطینی را اشغال کرد، استفاده از آب و سرویس بهداشتی ارتباط نزدیکی با تحولات درگیری اسرائیل و فلسطین داشت. منابع آب و زمین در کرانه باختری بهطور خاص مانع اصلی حل مناقشه در این منطقه است.