سولفاته
جملاتی از کاربرد کلمه سولفاته
از رودخانههای مستقل زیر حوزه کویر سیرجان که در شمال و شمال شرق مرکز شهرستان سیرجان جریان دارد، از کوههای پرون با ارتفاع ۳۲۸۸ متر و سرکوه با ارتفاع ۳۰۶۵ متر واقع در حدود ۱۳ کیلومتری شمال شرقی مرکز دهستان پاریز از توابع شهرستان سیرجان سرچشمه میگیرد، آبادیهای خروتوئیه، هودو، شولآباد، کهن سبز، دروق، پاریز، گستوئیه، خونوئیه، علیآباد و حسنآباد را مشروب ساخته، در غرب حسنآباد به کویر سیرجان میریزد. منبع تغذیه رودخانه نزولات جوی و در جهت شمال شرق به جنوب غرب جریان دارد. طول رودخانه ۶۰ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۲ درصد و در مناطق بی کربناته در سازندههای سیلیکاته، بی کربناته، سولفاته و کلروره جریان دارد.
از نظر کیفیت آب رودخانههای این زیر حوزه از مناطق بی کربناته کلسیک، بی کربناته در سازندههای سیلیکاته، بی کربناته سولفاته به صورت ناپیوسته و پراکنده، سولفاته کلروره به صورت پراکنده و ناپیوسته، کلروره-تبخیری و شور و در دشتها از مناطق بی کربناته، سولفاته بی کربناته، سولفاته کلروره و شور عبور میکنند.
منبع تغذیه رودخانه و نزولات جوی و در جهت شمال شرق به جنوب غرب جریان دارد. طول رودخانه ۵۰ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۲درصد و در مناطق بی کربناته در سازندههای سیلیکاته، بی کربناته، سولفاته و کلروره جریان دارد.
از رودخانه مستقل زیر حوزه کویر سیرجان در جنوب شرق مرکز شهرستان اقلید جریان دارد، از کوه یال خری با ارتفاع ۳۳۰۷ متر واقع در حدود ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر اقلید سرچشمه میگیرد، آبادیهای ولی آباد، کریم آباد، فراقه، صادق آباد، جلالآباد، علیآباد و قاسمآباد (خرابه) را مشروب ساخته، در نهایت به کویر ابرقو میریزد. منبع تغذیه رودخانه نزولات جوی و در ابتدای مسیر با جهت جنوب شرق به شمال غرب از آبادی کریم آباد با جهت جنوب غرب به شمال شرق جریان دارد. طول رودخانه ۶۵ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۲ درصد و در مناطق بی کربناته کلسیک، بی کربناته، سولفاته و کلروره جریان دارد.
ایلمنیت، روتیل، آناتاز، روتیل مصنوعی و سربارهٔ تیتانیوم به عنوان پیشماده تولید رنگدانه دیاکسید تیتانیوم از دو مسیر سولفاته و کلریدی امکانپذیر بوده که هریک نیاز به پیشماده مخصوص به خود دارند.
چشمههایی در مرکز و اطراف تفرجگاه میجوشند. یکی از چشمههای این تفرجگاه، چشمه بابا امان نام دارد که از نوع آبهای معدنی محسوب میشود و ۳۰۰ الی ۴۰۰ لیتر در ثانیه دبی دارد. اب این چشمه از چهار نقطه درون تپهای میجوشد و به درون استخرهایی میریزد که با اختلاف سطح ساخته شدهاست.آب این چشمهها جزو دسته آبهای سولفاته کلسیک و سدیک هست و مصرف آن صفرا آور، ملین و تسهیلکننده اعمال گوارشی و دافع سموم است.
از رودخانههای مستقل زیر حوزه کویر سیرجان که در شمال و شمال شرق مرکز شهرستان سیرجان جریان دارد، از کوه قوچی با ارتفاع ۳۱۳۲ متر واقع در حدود ۱۶ کیلومتری شمال شرقی مرکز دهستان پاریز از توابع شهرستان سیرجان سرچشمه میگیرد. آبادیهای در ملکی، چیوئیه، لا محشور سفلی، گوئین، هشنیه، مه کوئیه، چنار برس، اللهآباد، خوردان و شریفآباد را مشروب ساخته و در نهایت به کویر سیرجان میریزد. این رودخانه در مسیر خود رودخانه دره زار را دریافت میکند. منبع تغذیه رودخانه نزولات جوی و در جهت شمال شرق به جنوب غرب جریان دارد. طول رودخانه ۷۵ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۲ درصد و در مناطق بی کربناته در سازندههای سیلیکاته، بی کربناته، سولفاته و کلروره جریان دارد.
از رودخانههای مستقل زیر حوزه کویر سیرجان که در جنوب غرب مرکز شهرستان مروست جریان دارد، از کوههای بکش گاو لای تاریک با ارتفاع ۲۸۲۰ متر واقع در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب غربی دهستان هرابرجان ار توابع شهرستان یزد تشکیل میشود. آبادیهای محمدآباد، هرابرجان، مهدیآباد، حاجیآباد و حاجیآباد فلاح را مشروب ساختهاست و در نهایت به کویر هرات (نمکزار هرات و مروست) میریزد. منبع تغذیه رودخانه نزولات جوی و در جهت جنوب غرب به شمال شرق جریان دارد. طول رودخانه ۵۰ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۳ درصد و در مناطق بی کربناته در سازندههای سیلیکاته، سولفاته و کلروره جریان دارد.
از رودخانه مستقل زیر حوزه سیرجان که در جنوب شرق مرکز شهرستان سیرجان جریان دارد، از کوه گلسی باارتفاع ۲۸۰۰ متر واقع در حدود ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهر بافت سرچشمه میگیرد و آبادیهای ده نواستور و علیآباد را مشروب ساخته و در نهایت به کویر سیرجان میریزد. این رودخانه در مسیر خود رودخانه فریون را دریافت میکند. منبع تغذیه رودخانه نزولات جوی و در جهت شرق به غرب جریان دارد. طول رودخانه ۳۵ کیلومتر، شیب متوسط بستر آن ۲ درصد و در مناطق بی کربناته در سازندهای سیلیکاته، بی کربناته، سولفاته و کلروره جریان دارد.