سن ازدواج دختران

معنی کلمه سن ازدواج دختران در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مدتی است سن ۹ سال برای بلوغ دختر و واداشتن او به تکالیف اجتماعی در این سنّ و به طور خاص ، سن ازدواج در ۹ سالگی مورد سؤال قرار گرفته است.
موارد قانونی در این باره بدین قرار است:ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی اصلاحی سال ۱۳۶۱: (هیچ کس را نمی توان بعداز رسیدن به سن بلوغ، به عنوان جنون یا عدم رشد ، محجور نمود، مگر آن که رشد یا جنون او ثابت شده باشد.تبصره ۱: سن بلوغ در پسر ۱۵ سال تمام قمری و در دختر ۹ سال تمام قمری است.تبصره ۲: اموال صغیری را که بالغ شده است، در صورتی می توان به او داد که رشد او ثابت شده باشد).
← نکاح قبل از بلوغ
در این نوشتار، سعی شده سن ازدواج دختر از نظر فقهی مورد بررسی قرار گیرد و با نگاهی مختصر به دیدگاه پزشکی و روانشناسی در این موضوع، این امر مورد بحث قرار گیرد که آیا دستاوردهای علوم تجربی، با آنچه در روایات بیان شده، ناسازگارند، یا خیر؟امید آن که، این تلاش مورد قبول خداوند قرار گیرد و روشن گرِ پاره ای از ابهامها در موضوع مورد بحث باشد.
← بلوغ حُلم
روایات ۹ سال۱. امام صادق (علیه السلام) می فرماید: (حدّ بلوغ المرأة تسع سنین). حد بلوغ زن نُه سالگی است.۲. همان بزرگوار می فرماید: (اذا بلغ الغلام ثلاث عشرة سنة کتبت له الحسنة وکتبت علیه السیئة وعوقب واذا بلغت الجاریة تسع سنین فکذلک وذلک انها تحیض لتسع سنین). هنگامی که پسر سیزده ساله شد، خوبیها و بدیهای او نوشته می شود و بر بدیها کیفر می شود. زمانی که دختر نُه ساله شد همان حکم را دارد؛ زیرا در نُه سالگی حیض می شود.۳. همان بزرگوار می فرماید: (اذا بلغت الجاریة تسع سنین دفع الیها مالها و جاز امرها فی مالها و اقیمت الحدود التامة لها و علیها). زمانی که (دختر) به نُه سالگی رسید، دارایی او، به او بازگردانده می شود و رواست که در مال خود تصرف کند و حدود تامه، به سود او و علیه او جاری می شود.۴. امام باقر (علیه السلام) می فرماید: (الجاریة اذا بلغت تسع سنین ذهب عنها الیتم وزوجت واقیمت علیها الحدود التامة علیها و لها…). هنگامی که دختر نُه ساله شد، کودکی او پایان می پذیرد و ازدواج می کند و حدود عمومی علیه او و به سود او جاری می شود.۵. همان بزرگوار می فرماید: (فی حدیث قال: ان الجاریة لیست مثل الغلام ان الجاریة اذا تزوجت و دخل بها ولها تسع سنین ذهب عنها الیتم و دفع الیها مالها و جاز امرها فی الشراء والبیع و اقیمت علیها الحدود التامة و اخذت لها وبها…). به درستی که دختر مانند پسر نیست، همانا دختر نُه ساله هنگامی که ازدواج و پیوند زناشویی برقرار کند، از کودکی خارج شده و دارایی او را می توان به او واگذارد و خرید و فروش او نیز نافذ است و حدود تامه بر او جاری می شود و برای او نیز، علیه دیگری حدود تامه اجرا می شود.
← تصرفات مالی
...

جملاتی از کاربرد کلمه سن ازدواج دختران

بنگلادش یکی از بالاترین میزان ازدواج کودکان در جهان را دارد. ۲۹٪ دختران قبل از سن ۱۵ سالگی و ۶۵٪ قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می‌کنند. اقدام دولت تأثیر چندانی نداشته و متناقض بوده‌است: اگرچه دولت قول داده‌است که تا سال ۲۰۴۱ به ازدواج فرزندان پایان دهد، نخست‌وزیر در سال ۲۰۱۵ کوشید که سن ازدواج دختران را از ۱۸ به ۱۶ کاهش دهد. استثنائی در قانون وضع شده‌است به گونه ای که ازدواج در ۱۶ سالگی با رضایت والدین مجاز است.
از طرف دیگر برای نخستین بار، با تصویب قانون مدنی در سال ۱۳۰۷، اولیه‌ترین حقوق زنان برای ازدواج، به رسمیت شناخته شد و کف سن ازدواج دختران که تا پیش از آن محدودیتی نداشت، به ۱۵ سال تمام رسید. همچنین مردان مکلف شدند که ازدواج خود را در یک دفتر ازدواج ثبت و رسمی کنند. در سال ۱۳۱۷ قانونی مترقی‌تر، مردان را مجبور به ارائهٔ گواهی پزشکی (عمدتاً برای جلوگیری از سرایت بیماری‌های مقاربتی از مرد به همسرش) هنگام عقد نمود.