سعدالدین کاشغری

معنی کلمه سعدالدین کاشغری در لغت نامه دهخدا

سعدالدین کاشغری. [ س َ دُدْ دی ن ِ غ َ ] ( اِخ ) در اوایل حال بتحصیل علوم مشغول بود راه زهد و تقوی پیش گرفت و در زمره مریدان و خلفا مولانا نظام الدین خاموش درآمد و بسال 806 درگذشت ودر سرخیابان مدفون شد. ( از رجال حبیب السیر ص 127 ).

معنی کلمه سعدالدین کاشغری در فرهنگ فارسی

در اوایل حال بتحصیل علوم مشغول بود راه زهد و تقوی پیش گرفت و در زمر. مریدان وخلفا مولانا نظام الدین خاموش در آمد و بسال ۸٠۶ درگذشت و در سر خیابان مدفون شد .

معنی کلمه سعدالدین کاشغری در دانشنامه آزاد فارسی

سَعد الدّین کاشغَری ( ـ هرات ۸۶۰ق)
از مشایخ بزرگ سلسلۀ نقشبندیه و از عارفان بزرگ خراسان. ساکن هرات بود و علوم ظاهری را در هما ن جا کسب کرد. آن گاه به خواجه نظام الدین خاموشی، از مشایخ سلسلۀ خواجگانِ نقشبندیه، و جلال الدین ابویزید پیوست و در خدمت این دو، سلوک را آغاز کرد. به راهنمایی نظام الدین، به دیدار شیخ زین الدین خوافی شتافت و یک چند با او صحبت داشت، اما با او بیعت نکرد و همچنان مرید خواجۀ خاموش باقی ماند. سفر حج گزارد. جامی، در طریقت، ارادت به او می ورزید و به حمایت او درشمار مشایخ نقشبندیه قرار گرفت. کرامات بسیاری از او نقل شده است. شماری از سخنان او را نیز به نام تقریرات جمع و تدوین کرده اند.

جملاتی از کاربرد کلمه سعدالدین کاشغری

سعدالدین کاشغری (درگذشتهٔ ۸۶۰ قمری) از مشایخ نامی طریقت نقشبندیه در هرات و مرشد عبدالرحمان جامی بود. او پس از اتمام دروس مقدماتی به تصوف تمایل پیدا کرد و با سفر به بخارا به حلقهٔ مریدان نظام‌الدین خاموش وارد شد. چندین سال بعد کاشغری قصد سفر حج کرد اما همان‌طور که مرشدش پیش‌بینی کرده بود نتوانست پا فراتر از مرزهای خراسان بگذارد. در هرات با شیخ زین‌الدین خوافی آشنا شد و مورد توجه او قرار گرفت. گرچه نمی‌توان به طور قطع اظهار نظر کرد، اما گویا در همین سفر بوده که کاشغری تصمیم می‌گیرد در هرات سکنی گزید. با سکونت کاشغری در هرات، این شهر به سومین مرکز مهم نقشبندیه پس از بخارا و سمرقند تبدیل شد.