سایکس
معنی کلمه سایکس در لغت نامه دهخدا

سایکس

معنی کلمه سایکس در لغت نامه دهخدا

سایکس. ( اِخ ) ژنرال سر پرسی. از مشاهیر خاورشناسان انگلیسی است که تحصیلات خود را در آموزشگاه رگبی و دانشکده افسری ( ساندهرست ) بپایان رسانیده و در هر دو آموزشگاه بدریافت جایزه های پهلوانی نایل آمده است. در سال 1892م. بسمت افسر هنگ دوم نیزه دار ( از هنگ های مشهور انگلیسی ) منصوب شد. مسافرت های خود را در آسیای مرکزی ، ایران ، بلوچستان آغاز کرد. در سال 1894 کنسولگری انگلیسی را در کرمان تأسیس نمود و دو سال بعد از آن در کمیسیون مرزی ایران و بلوچ مأموریت یافت و در همان سال مسافرتی در حوزه رود کارون نمود و در 1897 مأمور پذیرائی و مصاحبت والاحضرت ناصرالملک مرحوم گردید که آن موقع بعنوان نماینده مخصوص به لندن عزیمت مینمود. در 1899 کنسولگری انگلیس را در سیستان تأسیس نمود. و در 1901 بعنوان فرمانده هنگ «مونتگامری شایر تیومانری » در جنگ بوئر شرکت کردو در همین جنگ مجروح گشته بپاس فداکاریهایی که از خود در آن جنگها نشان داده بود به اخذ مدال و نشانهای افتخار نایل آمده... در 1902 بدریافت نشان علمی طلا از انجمن جغرافیایی پادشاهی مفتخر گردید. از 1905 تا1913 سرکنسولگر انگلیس در خراسان بود. در آغاز جنگ بین الملل اول فرماندار نظامی «سوت هامپتون » شد و سپس جزء لشکر لاهور در فرانسه مأموریت یافت. در 1915 به سرکنسولگری ترکستان چین معین شد. در 1916 بپاس خدماتی که انجام داده بود بدریافت نشان نایل گردید و دراحکام نظامی از وی قدردانی شد و پس از پایان جنگ به انگلستان باز گشته و منشی افتخاری انجمن آسیای مرکزی گردید. تألیفات مهم این دانشمند عبارتند از: 1 - افتخار عالم شیعه. 2 - ده هزار میل در ایران. 3 - تاریخ افغانستان. 4 - تاریخ اکتشافات عالم ، برای تألیف اخیر از انجمن علمی امپراطوری بدریافت نشان طلا مفتخر شد. 5 - در صحراها و واحه های آسیای مرکزی ، این کتاب با کمک بالوالا سایکس نوشته شده است. 6 - تاریخ ایران. رجوع به مقدمه تاریخ ایران تألیف سایکس شود.

معنی کلمه سایکس در فرهنگ فارسی

ژنرال انگلیسی (ف. لندن ۱۹۴۵م.۱۳۲۴ه.ش. ) وی در سال ۱۸۹۲ با درجه سروانی در هنگ دوم نیزه دار از هنگهای ارتش هندوستان خدمت میکرده و از همان تاریخ بیاد گرفتن زبان فارسی مشغول و از طرف دولت انگلیس بایران عازم شد و بعد بزبان فارسی تسلط پیدا کرد . در سال ۱۸۹۴ کنسولگری انگلیس را در کرمان تاسیس کرد و در سال ۱۸۹۶ هنگام انعقاد کمیسیون سر حدی کلات در هیئت نمایندگی انگلیس که بریاست سر هنگ تامس هلدیچ به ایران آمدند شرکت نمود . در فوریه ۱۸۹۷ که ابوالقاسم خان ناصر الملک برای اعلام سلطنت مظفر الدین شاه بانگلستان رفت مامور پذیرایی او بود . در سال ۱۸۹۸ مامور افتتاح کنسولگری در سیستان شد و در سال ۱۹٠۱ برای شرکت در جنگهای ترانسوال بافریقا رفت . از ۱۹٠۵ تا ۱۹۱۳ سر کنسول انگلیس در خراسان بود . در ۱۹۱۵ سرکنسول ترکستان چین گردید . مدتی بفرماندهی پلیس جنوب ایران که مرکب از یازده هزار سوار و پیاده بود منصوب شد و تا سال ۱۹۱۸ در ایران بود و سپس برای گذراندن دوره بازنشستگی بلندن رفت و بسمت منشی افتخاری انجمن آسیای مرکزی انتخاب شد . در ۷۸ سالگی بمرگ فجائی در لندن در گذشت . از تالیفات اوست : ۱ - [[ ده هزار میل در ایران ]] که در سال ۱۹٠۲ در لندن ترجمه شده . ۲ - [[ تاریخ کرمان ]] که بوسیله نصرالله خان نواب شیرازی مترجم کنسولگری انگلیس در کرمان ترجمه شده و در سال ۱۳۲۲ قمری در کرمان بچاپ رسیده . ۳- [[ تاریخ مختصر ایران ]] که آن نیز بفارسی ترجمه و در سال ۱۳۱۲ ه.ش. در اصفهان بطبع رسیده . ۴ - [[ تاریخ مفصل ایران ]] در دو جلد که توسط فخر داعی بفارسی ترجمه و بچاپ رسیده . تالیفات دیگر وی که بفارسی ترجمه نشده عبارتند از : [[ کشاورزی در خراسان ]] [[ تاریخ افغانستان ]] [[ افتخار عالم تشیع ]][[ تاریخ اکتشافات عالم ]] و [[ واحات و صحاری آسیای مرکزی ]] .

معنی کلمه سایکس در دانشنامه عمومی

سایکس ( انگلیسی: Sykes ) شرکت مهندسی آمریکایی است، که در سال ۱۹۷۷ توسط جان سایکس تأسیس شد.

جملاتی از کاربرد کلمه سایکس

در ماه اوت مجدد نارضایتی انگلیسی‌ها از توافق‌نامه سایکس–پیکو باعث شد که متمم «توافق‌نامه آسیا صغیر» را برای فرانسوی‌ها ارسال کند و بگوید «خوب شد-اگر نتوانند فعالیت‌های نظامی خود را با سیاست‌هایشان هماهنگ کنند، لازم است سیاست‌هایشان را بازنگری کنند». پس از بحث و گفتگو زیاد مجدد سایکس و پیکو مجبور شدند مکملی برای توافق‌نامه اولیه تدوین کنند که «وضعیت آینده حجاز و عربستان» را نیز پوشش دهد. این پیشنویس تا پایان ماه سپتامبر تهیه شد ولی تا پایان سال به تأیید دولت فرانسه نرسید.
بعداً در فوریه و مارس، سایکس و پیکو به عنوان نمایندگان انگلستان و فرانسه برای مذاکره با سازنوف روس وارد عمل شدند.
این توافق‌نامه به تقسیم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین میان فرانسه و بریتانیا منجر شد. این مناطق قبل از آن تحت کنترل ترک‌های عثمانی بودند. این توافق‌نامه نامش را از سر مارک سایکس بریتانیایی و فرانسوا ژرژ پیکو از فرانسه گرفته‌است. مذاکرات اولیه این توافقنامه بین ۲۳ نوامبر ۱۹۱۵ تا ۳ ژانویه ۱۹۱۶ یعنی پیش از شکست امپراتوری عثمانی انجام پذیرفت و پیش شرط این توافق، شکست امپراتوری عثمانی در جنگ بود.
عدم موفقیت پروژه طراحی شده در توافق‌نامه سایکس–پیکو و ملحقاتش و توضیحات سایکس، اعتبار وی را در مورد خاورمیانه تضعیف کرد. مشاور امور عرب‌ها و فلسطین در وزارت امورخارجه در خصوص این توافق‌نامه در ۱۶ فوریه گفت:"توافق‌نامه ۱۹۱۶ انگلیس و فرانسه در مورد آسیای صغیر باید مجدد بازنگری شود" و سپس در ۳ مارس با ارسال نامه‌ای به کلینتون گفت مقرارت مشخص شده در مورد مناطق قرمز و آبی که در توافق‌نامه آمده‌است با گفته‌هایی که وزیر سه ماه پیش مطرح کرده‌اند مغایرت دارد".
الیور سایکس: خواننده اصلی، کیبورد (۲۰۰۴–تا کنون)مت کین: بیس (۲۰۰۴–تا کنون)لی مالیا: لید گیتار، لید گیتار (۲۰۰۴–تا کنون)مت نیکولز: درامز، پرکاشن (۲۰۰۴–تا کنون)جردن فیش: کیبورد، مدیر برنامه، پریکاشن (۲۰۱۳–۲۰۲۳)
بیت‌پورت تحت مالکیت اس‌اف‌ایکس شروع به کسب دوبارهٔ جایگاه خود در میان اهالی موسیقی رقص الکترونیک کرد. در ۶ ژانویه ۲۰۱۴، شرکت رسانه و سرگرمی کلیر چنل (که اکنون با نام آی‌هارت‌مدیا شناخته می‌شود) که به‌عنوان بخشی از همکاری بازاریابی گسترده‌تر خود با شرکت اس‌اف‌ایکس، یک برنامهٔ شمارش معکوس برای ۲۰ آهنگ برتر بیت‌پورت را در ایستگاه‌های رادیویی برترین‌های معاصر خود در بازارهای بزرگ تشکیل خواهد داد و این برنامه فعالیت خود را به‌زودی در همان سال آغاز خواهد کرد. کارکنان کلیر چنل، از جمله جان سایکس باور داشتند که این معامله (به‌ویژه تشکیل برنامهٔ شمارش معکوس بیت‌پورت) زمینهٔ ملی بهتری برای شکوفایی هنرمندان کنونی و رو به رشد موسیقی رقص الکترونیک فراهم خواهد کرد.
الا سایکس در سال ۱۹۳۹ در خانه خود در لندن درگذشت
هم تاریخ نویسان اروپایی از جمله پرسی سایکس و هم تاریخ نگاران ایرانی واقعه فتح هرمز را شرح داده‌اند.
در پی تغییر در دولت بریتانیا، سایکس ارتقا یافت و به عنوان دبیر کابینهٔ جنگ و مسئول امور خاورمیانه منصوب شد. در ژانویهٔ ۱۹۱۷، سایکس علیرغم آنکه قبلاً با موسی گاستر رابطه‌ای برقرار کرده بود تصمیم گرفت با دیگر رهبران صهیونیست دیدار کند. او به وایزمن و دستیار او سوکولوف (خبرنگار و مأمور سازمان جهانی صهیونیسم که در ابتدای جنگ جهانی اول به بریتانیا نقل مکان کرده بود) معرفی شد.
در ۷ فوریه ۱۹۱۷، سایکس با این ادعا که در مقام شخصی و غیررسمی عمل می‌کند، با رهبران صهیونیست وارد مباحث ماهوی شد. در این جلسه، مکاتبات قبلی بریتانیا با «عرب‌ها» به بحث گذاشته شد. در این مقطع، صهیونیست‌ها هنوز از توافق‌نامه سایکس–پیکو بی‌خبر بودند هرچند که نسبت به این موضوع ظن برده بودند. یکی از اهداف سایکس این بود که صهیونیست‌ها را زیر پرچم حاکمیت بریتانیا بر فلسطین بسیج کند تا بتواند برای دفاع از این هدف، دلایل موجهی جلوی فرانسه بگذارد.