ساریجالو

معنی کلمه ساریجالو در لغت نامه دهخدا

ساریجالو. ( اِخ ) دهی است جزء دهستان منجوان بخش خدآفرین شهرستان تبریز، واقع در 21 هزارگزی جنوب خدا آفرین ، و 21 هزارگزی راه شوسه اهر به کلیبر. کوهستانی و گرمسیر و هوای آن مالاریائی. آب آن از چشمه. محصول آن غلات است ، 98تن سکنه دارد که به زراعت و گله داری اشتغال دارند. راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).
ساریجالو. ( اِخ ) دهی است ازدهستان نازلو بخش حومه شهرستان ارومیه ، واقع در 18 هزارگزی شمال خاوری ارومیه ، و هزارگزی باختر راه ارابه رو آده به ارومیه. جلگه ای و هوای آن معتدل سالم آب آن از نازلو چای. محصول آن غلات ، توتون ، چغندر، حبوبات. کشمش است ، 380 تن سکنه دارد که به زراعت اشتغال دارند. از صنایع دستی جوراب بافی در آن معمول است. یک دبستان دارد. راه آن ارابه رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).
ساریجالو. ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش تکاب شهرستان مراغه ، واقع در 22500 گزی شمال خاوری تکاب و 22500 گزی شمال خاوری راه ارابه روتکاب به شاهین دژ. کوهستانی. هوای آن معتدل ، آب آن از چشمه سارها. محصول آن غلات ، بادام ، حبوبات ، کرچک وذرت است ، 288 تن سکنه دارد که به زراعت و گله داری میگذرانند. از صنایع دستی جاجیم بافی در آن معمول است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

جملاتی از کاربرد کلمه ساریجالو

تپه ساریجالو مربوط به دوره اسلامی قرن ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان تکاب، بخش تخت سلیمان، دهستان افشار، روستای ساریجالو واقع شده است. این اثر در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۶۷۵۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سد خداآفرین بر روی رودخانهٔ ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان در فاصلهٔ ۱۹۶ کیلومتری پایین‌دست سد ارس و سد مارازاد و در محدودهٔ شهرستان خداآفرین استان آذربایجان شرقی در ۲۴۰ کیلومتری شمال‌شرقی شهر تبریز میان پل خداآفرین و روستای ساریجالو قرار دارد.
ساریجالو روستایی از توابع بخش خداآفرین شهرستان کلیبر ( واقع در استان آذربایجان شرقی) می‌باشد که در طبق آخرین سرشماری‌ها حدود ۴۰۰ نفر جمعیت دارد.
ساکنان این روستا تا بحال به علت طغیان رود ارس سه بار تغییر مکان داده و به مکان با ارتفاع بالاتر کوچ کرده‌اند. با توجه به این که در حال حاضر این مکان چسبیده به ارس است و سد خداآفرین نیز در نزدیکی روستای ساریجالو در حال بهره برداری است، احتمالا تا چند سال دیگر تنها نامی از این روستای هفتصد ساله باقی خواهد ماند و اهالی این روستا به همراه چند روستای دیگر به صورت اجباری در شهر جدید الاحداث خداآفرین سکنی خواهند گزید.