ریلکه

معنی کلمه ریلکه در لغت نامه دهخدا

ریلکه. [ ک ِ ] ( اِخ ) رینر ماریا. نویسنده اتریشی ( 1875 - 1926 م. ). وی مدتی از عمر خود را در نظام گذرانید و به روسیه و بالکان سفر کرد و اولین اثر خود را به نام «کتاب ساعات » در سال 1906 م. و دومین مجموعه اشعارش رابه نام «اشعار نو» در 1907 م. منتشر کرد و در سال 1913 م. قسمت اول و در 1922 م. قسمت دوم قطعه معروف «اککین » را به نظم درآورد. ( از فرهنگ فارسی معین ).

معنی کلمه ریلکه در فرهنگ فارسی

نویسنده اتریشی ( و . پراگ ۱۸۷۵ - ف . ۱۹۲۶ م . ) وی مدتی از عمر خود را در نظام گذرانید و بروسیه و بالکان و فرانسه سفر کرد و اولین اثر خود را بنام [ [ کتاب ساعات ] ] در سال ۱۹٠۶ و دومین مجموعه اشعارش را بنام (( اشعار نو ) ) در ۱۹٠۷ منتشر کرد . در سال ۱۹۱۳ قسمت اول قطعه معروف خود را بنام (( اککین ) ) سرود و پس از ۱٠ سال بخش دوم آنرا بنظم در آورد ( ۱۹۲۲ م . )
رینر ماریا نویسنده اتریشی متولد ۱۸۷۵ - متوفای ۱۹۲۶ م .

جملاتی از کاربرد کلمه ریلکه

از ترجمه‌های وی از آلمانی به ترکی ۳۶ کتاب تاکنون منتشر شده‌است که از میان نویسندگان مشهور این کتاب‌ها می‌توان به صادق هدایت، هاینریش هاینه، توماس مان، راینر ماریا ریلکه و هاینریش بل اشاره کرد.
برخی از سروده‌ها و داستان‌های ریلکه توسط مترجمانی چون شرف‌الدین خراسانی، پرویز ناتل خانلری و علی عبداللهی به فارسی ترجمه و منتشر شده‌است.
در سال ۱۹۲۱ با حمایت‌های شاعر نامدار راینر ماریا ریلکه که رابطه عاشقانه‌ای با مادرش داشت توانست مجموعه‌ای از نقاشی‌هایش را در کتابی به نام میتسو منتشر کند. پس از بازگشت به پاریس بالتوس جوان با جدیت بیشتر نقاشی را پی گرفت. در آنجا با پیر بونار و موریس دنیس نقاشان پاریسی آشنا شد و به تشویق آن‌ها شروع به تقلید از نقاشی‌های موجود در موزه لوور کرد.
شخصیت و کارهای ال گرکو منبع الهامی برای راینر ماریا ریلکه شاعر بود. یک مجموعه از اشعار او مستقیماً در مورد تابلوی لقاح معصوم ال گرکو است.
جلال آل‌احمد در دی‌ماه ۱۳۳۰ در مجلهٔ علم و زندگی نقدی بر بوف کور تحت عنوان «هدایتِ بوفِ کور» منتشر کرد. در این مقاله، آل‌احمد بوف کور را تحت تأثیر آثار ریلکه دانسته است.
سالن وی در برلین-وشتند به عنوان یک نقطه اجتماع بزرگ اجتماعی معرفی شد. گئورگ زیمل، ویلهلم دیلتای، آگوست اندل و راینر ماریا ریلکه از جمله افرادی بودند که در آن شرکت کردند. وی یکی از اعضای بنیان‌گذار جدایی برلین بود و تا سال ۱۹۱۳ با آن‌ها نمایشگاه برپا می‌کرد.