رواج دادن

معنی کلمه رواج دادن در لغت نامه دهخدا

رواج دادن. [ رَ دَ ] ( مص مرکب ) رونق دادن. روایی بخشیدن. آب و تاب بخشیدن. رایج کردن. ترویج کردن. رجوع به رواج شود :
چنان منادی عشق است در درون خراب
که آنکه میدهد این ملک را رواج یکی است.ملا وحشی ( از آنندراج ).

معنی کلمه رواج دادن در فرهنگ فارسی

رونق دادن روایی بخشیدن آب و تاب بخشیدن رایج کردن

جملاتی از کاربرد کلمه رواج دادن

يكى ديگر از اقدامات محقق را حسن بيك روملو چنين آورده است : (محقق در جلوگيرى از فحشاو منكرات و ريشه كن كردن اعمال نامشروع و رواج دادن واجبات الهى و دقت در وقت اقامه نماز جمعه و جماعت و بيان احكام نماز و روزه و دلجويى از علما و دانشمندان و رواج دادن(اذان ) در شهرهاى ايران و همچنين قلع و قمع مفسدين و ستمگران كوشش هاى فراوان ونظارت شديدى را به عمل آورد.)(484)

اين رژيم و اين حكومت ، حكومتى است كه ميخواهد كه اين جوان هاى ما را فاسد كند و اينمراكز زياد فحشا و همه اطراف و همه جوانب فحشا را رواج دادن براى اين است كه جوان هارا از دانشگاه ها بكشند به ميخانه ها و به كارهاى زشت و بد.
بايد به فكر اين باشيم در هر شرايطى با گناهان مبارزه و توبه نمائيم مخصوصاًجوانان و نوجوانان عزيز بايد اين نكته را توجّه داشته باشند كه بنابر فرموده مقاممعظم رهبرى حضرت آية ا... خامنه اى كه فرمودند: امروزه دشمنان اسلام با (تهاجمفرهنگى يعنى شبيخون فرهنگى ) با فرهنگ كاذب و دروغين وارد صحنه شده اند و مىخواهند نسل پاك جوانان و نوجوانان عزيز را آلوده نمايند مثلاً با رواج دادن عكس ها ونوارها و فيلمهاى مبتذل ، و كشاندن جوانان به مسئله اعتياد خانمانسوز، و وادار نمودن آنانبه مسائل منكراتى ديگر... بايد هوشيار باشيم خوبيها و بديها را بشناسيم و سعىكنيم خوبيها را در جامعه تكرار كنيم و در مقابل بديها و گناهان توبه نمائيم و خودمان رااز گناهان شستشو دهيم .

جواب : بازسازى و نوسازى كشور قطعا مورد تائيد و از برنامه هاى ماست . آنچه را كه شاه به نام مدرنيزه كردن انجام داده ، جز خرابى و ويرانى به بار نياورده است . نفت ،اين طلاى سياه را حراج كردن و در عوض كشور را پر از آهن پاره نمودن ، مدرنيزه كردن است؟! به كمك چند صد كارخانه ، صنايع مونتاژ وابسته را رواج دادن ، مدرنيزه كردن است ؟!ده ها هزار مستشار نظامى را با هزنيه هاى سرسام آور بر ارتش و بر مقدرات مملكت مسلط كردن ، مدرنيزه كردن است ؟! 

اگر جامعه انسانى در اين قرن طوفانى و بلاخيز بتواند از هدايت و راهنمائي هاى امامت استفاده درستى انجام دهد بتدريج از خواب غفلت بيدار شده و به نادانى و جهاليت هايش پايان مى دهد اين نهايت جهل و غفلت جامعه انسانى است كه تمامى امكانات خود را براى نابود كردن انسان وشخصيّت او، و يا رواج دادن دروغ و فساد و ايجاد اضطراب ونگرانى در قلب هم نوعان از راه توهين و جسارت و هتك حرمت وو... بكار گيرد و تنها راهنجات در اين روزگار تاريك وظلمانى جهت يافتن به سمت روشنائى اما متاهل بيت پيامبر (صلوات اللّه عليهم اجمعين ) مى باشد.

اول آنكه از زمان بعثت جناب پيغمبر ما عليه السلام ارباب نفاق بودند كه به اغراضمختلفه ، دروغى جعل مى كردند و از جهت رواج دادن به يكى از معصومين عليه السلام نسبتمى دادند بعضى به قصد فريب عوم و چشم داشت احترام از اشباه انعام و بعضى به قصدتقرب جستن به سلاطين و حكام و منصب خواستن و وظيفه بردن از ايشان و بعضى محضتوهين دين سيد المرسلين صلى الله عليه و اله و طريقه ائمه طاهرين سلام الله عليهماجمعين

اما همه اينها وزر امامت و پيشوايى باطل و رواج دادن سنتهاى بد است نه عين آن وزرى را كه مرتكب گناه دارد، تا لازمه به گردن گرفتن سنت گزاران اين باشد كه خود مرتكبين سنت باطل وزرى نداشته باشند، و به فرض هم كه عين آن باشد، معنايش اين است كه دريك گناه دو كس معذب شود.