روائع نهج البلاغه

معنی کلمه روائع نهج البلاغه در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] روائع نهج البلاغة، تألیف جورج جرداق به زبان عربی است. این اثر درباره کتاب نهج البلاغه و سخنان امام علی(ع) می باشد. این اثر یکی از منابع مهمی است که درباره امام علی(ع) و کتاب نهج البلاغه، به صورت موضوعی چیده شده است.
دارای یک تقدیم و پنج بخش می باشد که نام هر فصل عبارت است از: فی ادب الإمام، العداله الکونیّه و ما یمثّله علیّ منها، الفاتحه العلویّه، طائفه من رسائله و خطبه و عهوده و وصایاه، طائفه من روائع امثاله.
مطالب کتاب به صورت موضوعی دسته بندی شده است و مؤلف سخنان خود درباره حضرت علی(ع) را در طی پنج بخش آورده است و در سه بخش پایانی بر اساس نهج البلاغه مطالب را چیده است.
در تقدیم مؤلف، درباره حضرت علی(ع) و سخنان ایشان سخن به میان آورده است و ایشان را با دیگر شخصیت های نخبه و تراز اول جهان مقایسه می کند.
بخش ادب الامام به سه قسمت تقسیم می شود، اولین مبحث حدود عقل و القلب می باشد که در آن مرزهای اندیشه و دل مورد بررسی قرار گرفته است. در این بخش مقایسه بین ایشان در علوم عقلی از طرفی و علوم شهود با دیگر صاحبان معرفت و عقل شده است و در کلامی چنین بیان شده است که «از چه چشم انداز گسترده ای در روش های عمیق اندیشه می توان، به کشف حقیقتی چون گفتار علی(ع) دست یافت. آن جا که می گوید: «مردم با آنچه نمی دانند، دشمنند «یا» ارزش هر مرد به نیکی های اوست «یا» بدکاری قلعه پستی و خواری است» یا کدام سخن کوتاه، این چنین اعجازانگیز است که گفت: «سبکباران به آرمان می رسند» و کدام عبارت های بلند و ممتازی است که همچون گفتار علی الفاظی را در بر گیرد که با قالبی تنگ مفهومی گسترده یابد و همچون الهامی بر جان سخن فرود آید....»

جملاتی از کاربرد کلمه روائع نهج البلاغه

روائع نهج البلاغه عنوان کتابی است نوشته جرج سمعان جرداق نویسنده و شاعر لبنانی پیرامون سخنان امام اول شیعیان در نهج البلاغه.