رنگ خوراک

معنی کلمه رنگ خوراک در فرهنگستان زبان و ادب

{food colourant, food colour} [علوم و فنّاوری غذا] افزودنی غذایی رنگی که برای بهبود رنگ مواد غذایی به کار می رود

معنی کلمه رنگ خوراک در ویکی واژه

افزودنی غذایی رنگی که برای بهبود رنگ مواد غذایی به کار می‏رود.

جملاتی از کاربرد کلمه رنگ خوراک

می توان با افزودن آب بیشتر خمیر را شل تر کرد. در ادامه مقداری از خمیر را در ظرف های جداگانه ریخته و رنگ خوراکی به آن اضافه کنید.
رنگ کارامل یا رنگ‌دهنده کارامل یک رنگ خوراکی محلول در آب است. این ماده با عملیات حرارتی بر روی کربوهیدرات‌ها (قندها) به طور کلی در حضور اسیدها، قلیاها یا نمک‌ها در فرآیندی به نام کاراملیزاسیون ساخته می شود. نسبت به آب نبات کارامل کاملاً اکسید شده است و بوی شکر سوخته و طعمی تا حدودی تلخ دارد. رنگ آن از زرد کم رنگ تا کهربایی و قهوه ای تیره متغیر است.
راه حل دیگر که بسیاری از مادران از آن استفاده می کنند، استفاده از ماست و رنگ خوراکی می باشد. ماست را داخل ظرف های کوچک بریزید و به آن رنگ های خوراکی اضافه نمایید. کودک شما عاشق این رنگ انگشتی خواهد شد.
ایندیگو کارمین یا ایندیگوتین، یک مشتق از نیل است که برای رنگرزی استفاده می‌شود که تقریباً سالانه ۲۰ میلیون کیلوگرم از آن تولید می‌شود که استفاده عمده آن در شلوارهای جین است. همچنین به عنوان رنگ خوراکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آمریکا به نام اف.دی.سی.بلو۲ و در اروپا به نام ای۱۳۲ معروف است.