رباط سنگ
معنی کلمه رباط سنگ در لغت نامه دهخدا

رباط سنگ

معنی کلمه رباط سنگ در لغت نامه دهخدا

رباط سنگ. [ رُ س َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش کدکن شهرستان تربت حیدریه. سکنه آن 290 تن.آب ده از قنات و محصول عمده آن غلات و حبوب و خشکبار است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ). و رجوع به ترجمه سفرنامه مازندران و استرآباد رابینو ص 201 شود.

معنی کلمه رباط سنگ در فرهنگ فارسی

دهی است از بخش کدکن شهرستان تربت حیدریه .

معنی کلمه رباط سنگ در دانشنامه عمومی

رباط سنگ شهری در بخش جلگه رخ، شهرستان تربت حیدریه، استان خراسان رضوی ایران است. این شهر در محل تلاقی جادهٔ تربت حیدریه - مشهد و جادهٔ قدیم فریمان به سمت کدکن ( نیشابور ) واقع شده است. این شهر در فاصله ۳۵ کیلومتری تربت حیدریه واقع شده است. این شهر در دامنه های شمالی رشته کوه کوه سرخ قرار دارد. 
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱٬۵۵۱ نفر ( در ۴۵۷ خانوار ) بوده است. 
رباط سنگ (فردوس). روستای رباط سنگ، روستایی است در دهستان خانکوک از توابع بخش مرکزی شهرستان فردوس قرار دارد.

معنی کلمه رباط سنگ در فرهنگ فارسی
معنی کلمه رباط سنگ در دانشنامه عمومی

معنی کلمه رباط سنگ در دانشنامه آزاد فارسی

رُباطِ سنگ
شهری در استان خراسان رضوی، شهرستان تربت حیدریه، و مرکز اداری بخش جلگه رخ، با ارتفاعی حدود ۱,۶۹۵ متر. در منطقه ای کوهستانی در ۹۰کیلومتری جنوب غربی مشهد و ۳۱کیلومتری شمال تربت حیدریه، سر راه تربت حیدریه به مشهد، قرار دارد. اقلیم آن معتدل و خشکو جمعیت آن ۱,۵۰۰ نفر است (۱۳۸۵).

جملاتی از کاربرد کلمه رباط سنگ

با گذشت زمان و با توجه به راهبردی بودن منطقه آهوان، در دوره صفوی کاروانسرای دیگری در کنار رباط سنگی انوشیروانی ساخته شد. با ساخت کاروانسرای شاه‌عباسی آهوان، رباط انوشیروانی به‌تدریج رونق خود را از دست داد.
رباط سنگ بست مربوط به دوره تیموریان است و در شهرستان فریمان، بخش مرکزی، روستای سنگ بست واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۴۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
رباط کبودان مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بردسکن، روستای کبودان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۰۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. شالوده رباط سنگی است و با طرح و نقشه یک ایوانی مشتمل بر حیاط مرکزی، دوازده اتاق، نماز خانه، محل نگهداری چهار پایان (اصطبل) و… می‌باشد. واقف این رباط (حاجی میرزا احمدی مجتهد) بوده و به سعی و اهتمام (کربلائی غلامرضا طبسی) بنیان شده‌است.[نیازمند منبع]
بخش جلگه‌رخ با مرکزیت رباط سنگ یکی از بخش‌های شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی ایران است.
بقایای رباط سنگی کرات مربوط به سده ۹ - ۱۰ ق است و در شهرستان تایباد، ۲ کیلومتری جنوب‌غرب روستای کرات واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۵۸۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.