دیناروند
جملاتی از کاربرد کلمه دیناروند
ایل کایدخورده، در زمان قدرت ایل دیناروند، در دوره قاید همتخان، جزئی از ایل دیناروند بود، بنابراین به نظر میرسد، با توجه به مدارک متقن و دسته اولی(سوابق) که رزم آرا، مرد شماره دوم ایران در زمان پهلوی دوم در دست داشته، اذعان نموده که ایل دیناروند، قدیمیترین ایل و سکنه پشتکوه لرستان بودهاست.
بنا به گفته رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، بیش از ۹۰ درصد روغنهای خوراکی در کشور ایران از دانههای روغنی تراریخته تولید میشود؛ و حتی قرار است در برنامه ششم توسعه مزارع کشور نیز با اولویت برنج و پنبه به کشت تراریختهها اختصاص یابد؛ برخی از مخالفان تراریخته به این تصمیم اعتراض کردند.
بازماندگان او با نام ایل دیناروند در لرستان و ایلام ساکن هستند.
تپه رواهل مربوط به عصر مس است و در شهرستان خرمآباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، روستای دیناروند علیا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۶۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دیناروند، نام یک ایل لُر، پراکنده در لرستان، ایلام و خوزستان است. ایل دیناروند فرزندان شاه دینار از خاندان کارن هستند.
این سند به درستی گویای نشیمن، ایل دیناروند، به عنوان قدیمیترین ایل لُر در منطقه شوش هست،
طبق این سند، جد خاندان قاضیزادهها(محله و میدان قاضیآباد خرمآباد مزین به نام این خاندان است) از تبار دیناروندهای سیمره(درهشهر) میباشد که حدود ۴۴۰ سال پیش به خرمآباد مهاجرت میکند. و این سند گویای دیرینگی و قدمت ایل دیناروند در پشتکوه لرستان است، چون تشکیل طایفه در بازه زمانی چند صد سال است.
تپه شماره ۱ دیناروند علیا مربوط به عصر مس است و در شهرستان خرمآباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، روستای دیناروند علیا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۳۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پس از انتشار و واکنشها در آبان ۱۳۹۸ نام دو دانشجویی که به صورت غیرقانونی و با اعمال نفوذ والدین هیئت علمی خود از دامپزشکی به رشتههای داروسازی و پزشکی تغییر رشته داده بودند منتشر شد. نکته قابل تأمل اینجا بود که یکی از آنها فرزند رسول دیناروند رئیس اسبق سازمان غذا و دارو بود.
رسول دیناروند (زاده ۱۳۴۳ در بروجرد) داروساز ایرانی است. او عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.