دشت بیل
جملاتی از کاربرد کلمه دشت بیل
تپه دوستک مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد - هزاره اول قبل از میلاد - سدهٔ ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان اشنویه، بخش مرکزی، دهستان دشت بیل، روستای دوستک واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵۸۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
یک سال بعد در ژوئیه۱۹۰۷، سربازان عثمانی از وان وارد غرب ارومیه شدند و روستاها و انجمنهایی را که ایستادگی میکردند ویران ساختند. در پاییز، شهرهای شمال غربی دشت بیل و اُشنو را اشغال کردند. در تابستان هم با کمک قبیلهای از کردها مناطق تارگاوار، و مارگاوار واقع در ارومیه را مستحکم ساختند. این اشغال نظامی عثمانی موجب شد تا هزاران نفر، به خصوص ارمنیان و آشوریها، به طرف شمال و شرق فرار کنند.
زبان مردم ایل هرکی کردی کرمانجی است و اکثراً در منطقه مرگور، ترگور، دشت باراندوز، ارومیه و همچنین دشت بیل و اشنویه سکونت دارند.
تپه کهنه روستای اسلاملو مربوط به سدهٔ ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان اشنویه، بخش مرکز ی، دهستان دشت بیل، روستای اسلاملو واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵۹۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دهستان دشت بیل نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان اشنویه، استان آذربایجان غربی در ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۲۷۱ نفر (۱۷۵۱ خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان دشت بیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۶ نفر (۳۸ خانوار) بودهاست.
تپه کهنه ده ترسه بلاغ مربوط به سدهٔ ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان اشنویه، بخش مرکزی، دهستان دشت بیل، روستای ترسه بلاغ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۶۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه قلات کانی اسپی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - دوره پارت - دوره ساسانیان است و در شهرستان اشنویه، بخش مرکزی، دهستان دشت بیل، روستای کانی اسپی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۶۰۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان دشت بیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۸ نفر ۷(۳خانوار) بودهاست.
تپه ترسه بلاغ ۱ مربوط به سدهٔ ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان اشنویه، بخش مرکزی، دهستان دشت بیل، روستای ترسه بلاغ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۶۳۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.