درب امام

معنی کلمه درب امام در لغت نامه دهخدا

درب امام. [ دَ اِ ] ( اِخ ) بقعه زیبائی است در شهر اصفهان که برمدفن امامزاده ابراهیم و امامزاده زین العابدین ساخته شده است و ساختمان آن در 857 هَ. ق. در سلطنت جهانشاه قراقوینلو بپایان رسیده است. سر در کاشی کاری معرق آن کم نظیر و بلکه بی نظیر است و تعمیرات و تزییناتی از دوره صفویه دارد. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

معنی کلمه درب امام در فرهنگ فارسی

بقع. زیبائی است در شهر اصفهان که بر مدفن امامزاده ابراهیم و امامزاده زین العابدین ساخته شده است و ساختمان آن در ۸۵۷ هجری قمری در سلطنت جهانشاه قراقوینلو بپایان رسیده است .

جملاتی از کاربرد کلمه درب امام

حمام درب امام مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و در اصفهان، خیابان عبدالزراق، کوچه درب قصر، کوچه شهید بنی لوحی، جنب آستانه درب امام واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۴۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
گرمابه شیخ بهائی، مربوط به دوره صفوی و در اصفهان، خیابان عبدالرازق، کوچه شیخ بهائی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. حمام شیخ بهائی معروف‌ترین حمام شهر اصفهان، توسط شیخ بهائی (م۱۰۳۰ق) در۱۰۲۵ق در دوران زمانداری شاه عباس یکم، طراحی و ساخته شده‌است. حمامی تاریخی که میان مسجد جامع و هارونیه در بازار کهنه، نزدیک بقعه درب امام واقع شده‌است. به واسطه ویژگی منحصربه‌فرد خود با افسانه‌ها و داستان‌های گاهی متناقض آمیخته شده‌است.