داریاب

داریاب

معنی کلمه داریاب در لغت نامه دهخدا

داریاب. [ دارْ ] ( اِخ ) دهی از دهستان خزل شهرستان نهاوند است که در 24هزارگزی شمال باختری نهاوند و 2هزارگزی چقا اسرائیل قرار دارد. کوهستانی ، سردسیر و مالاریائی است. سکنه آن 80 تن است. آب از چشمه و محصول عمده آن غلات ، دیمی ، حبوبات و لبنیات است. شغل اهالی فلاحت و گله داری و راه آنجا مالرو است. ایل یار مطاقلو برای تعلیف احشام به این ده می آیند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
داریاب. [ دارْ ] ( اِخ ) دهی از دهستان ژان بخش دورود شهرستان بروجرد است که در 9 هزارگزی شمال خاور دورود و کنار راه مالرو بهرام آباد به اکبرآباد واقع شده است. جلگه و معتدل و دارای 211 تن سکنه است. آب آن از قنات و محصول آن غلات و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه این ده مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

معنی کلمه داریاب در دانشنامه عمومی

داریاب (دورود). داریاب، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان دورود در استان لرستان ایران است؛ که در زبان محلی یعنی محلی که دارای آب فراوان می باشد. شغل بیشتر مردم این روستا دامداری، کشاورزی و زنبورداری است، دیدنیهای این روستا شامل چاله خوک، سراب سیب آب و امام زاده امیرجهان را میباشند. زبان این روستا لری سیدی می باشد. در این روستا امام زاده ای به نام امیرجهان وجود دارد. یک سوم جمعیت این روستا سید، و از نسل امام موسی کاظم هستند، که اکثریت از طوایف ندروند و خلفوند می باشد. از سوغات این روستا می توان عسل مرغوب این روستا را نام برد. نام این روستا ممکن است اشاره به نام داریوش داشته باشد که در گویش ایرانی دارا و داراب است.
این روستا در دهستان دورود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۲٬۳۰۰ نفر ( ۵۷۱ خانوار ) بوده است.
این روستا دارای دفتر مخابرات، دبستان، مرکز خدمات جهاد کشاورزی، شرکت تعاونی روستا، تعمیرگاه ماشین آلات کشاورزی، راه زمینی جاده آسفالته، پزشک، بهورز، بهداشت یار، خانه بهداشت، برق، گاز لوله کشی و مسجد می باشد.

جملاتی از کاربرد کلمه داریاب

داریاب (نهاوند)، روستایی از توابع بخش خزل شهرستان نهاوند در استان همدان ایران است.
تپه زقزار مربوط به دوره سلوکیان - دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - سدهٔ ۵ و ۴ ه.ق است و در شهرستان دورود، بخش مرکزی، دهستان دورود، ۱/۸ کیلومتری جنوب غربی روستای داریاب واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۸۰۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه قلعه کهزاد در شهرستان دورود، بخش مرکزی، روستای داریاب واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۶۹۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه دول داریاب مربوط به دوره اشکانیان - دوره آل بویه است و در شهرستان دورود، بخش مرکزی، دهستان دورود، ۲ کیلومتری جنوب روستای داریاب واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۲۱۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.